Нове технологије у образовању и Креативно перо - Дан трећи
Трећег и поседњег дана овогодишње конференције и сајма Нове технологије у образовању био је веома посећен. Васпитно-образовни систем Креативно перо са радионицама на партнерском Hewlet Packard штанду посетило је на стотине заинтересованих који су одслушали радионице припремљене за данас. Као и претходних дана интересовање је било велико те је одржан већи број радионица од предвиђеног.

Прве у низу биле су радионице Иване Ивковић, наставнице енглеског језика на тему Teachers little QR workshop – Направите своје ИКТ материјале за наставу језика. Радионице на тему ХП Classroom Manager у организацији The Hour of Code потом је одржала координаторка образовних активности Сања Миладиновић, а вођа Клуба програмирања, Вук Вујовић одржао је радионице Проширена стварност у настави. Радионица је скоро нестварна и за многе је била оживљавање елемената филмова научне фантастике. 

Педагог и координатор за примену ИКТ-а Бојан Савић током сва три дана конференције Нове технологије у образовању презентовао је примену Hewlet Packard Classroom Managment програма у учионици. 

Наставница биологије Ирина Дамњановић је у главној – СПЕЈС сали излагала на тему Еколошка авантура на Мудлу . Ирина је дипломирани биолог, ауторка награђиваних књига популарне науке за децу. Ради у ОШ Креативно перо као наставница биологије, пионир је изокренуте наставе, а видео лекције поставља на свом YоуТубе каналу. 

Утисци које Васпитно-образовни систем Креативно перо носи са овогодишњег сајма су веома позитивни. Интересовање за предавања која смо понудили било је толико да смо одлучили да у наредном периоду организујемо радионице у нашој школи. Разменили смо утиске са многим предавачима и колегама и са сајма одлазимо богатији за многа искуства. 

Захваљујемо се Hewlet Packard компанији са којом смо и ове године делили штанд на изузетној сарадњи.