Од оснивања, подстицали смо кроз ваннаставне активности упознавање са различитим деловима наше земље, културно-историјским споменицима и различитим областима науке и уметности. 

Боравком деце у Летњем кампу у Орашцу подстичемо интелектуалне и емоционалне потенцијале деце и усмеравамо их ка стваралаштву.

Програм је осмишљен тако да деца кроз животни контекст у групи стицала искуства кроз: Програм интензивног енглеског језика, Програм вајарских радионица у природи, Спортски програм (пливање и тенис), Културно-забавни програм, Програм екскурзије.

У првом плану је учење енглеског језика у реалном контексту. Због тога смо осмислили програм по коме  деца имају могућност да све оно што су до сада савладала примене у пракси. Наш циљ је да изградимо њихово самопоуздање и способност да користе енглески језик кроз занимљиве, животне ситуације које су усмерене на развој иницијативе, предузетничког духа, креативности и маркетиншких способности.

Спортски програм реализују се кроз: школу пливања, школу тениса и екипне спортове. Вечерњи сати су резервисани за песму, плес и забаву. Сваке вечери за децу су организовани другачији видови анимације: Музичке игре (Лимбоденс, Музичке столице, Балони, Залеђивање), Маскенбал, Орашовизија, Disco night, Storytelling by campfire, Квиз знања, Пиџамијада и наравно - додела диплома.