Nove tehnologije u obrazovanju i Kreativno pero - Dan treći
Trećeg i posednjeg dana ovogodišnje konferencije i sajma Nove tehnologije u obrazovanju bio je veoma posećen. Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero sa radionicama na partnerskom Hewlet Packard štandu posetilo je na stotine zainteresovanih koji su odslušali radionice pripremljene za danas. Kao i prethodnih dana interesovanje je bilo veliko te je održan veći broj radionica od predviđenog.

Prve u nizu bile su radionice Ivane Ivković, nastavnice engleskog jezika na temu Teachers little QR workshop – Napravite svoje IKT materijale za nastavu jezika. Radionice na temu HP Classroom Manager u organizaciji The Hour of Code potom je održala koordinatorka obrazovnih aktivnosti Sanja Miladinović, a vođa Kluba programiranja, Vuk Vujović održao je radionice Proširena stvarnost u nastavi. Radionica je skoro nestvarna i za mnoge je bila oživljavanje elemenata filmova naučne fantastike. 

Pedagog i koordinator za primenu IKT-a Bojan Savić tokom sva tri dana konferencije Nove tehnologije u obrazovanju prezentovao je primenu Hewlet Packard Classroom Managment programa u učionici. 

Nastavnica biologije Irina Damnjanović je u glavnoj – SPEJS sali izlagala na temu Ekološka avantura na Mudlu . Irina je diplomirani biolog, autorka nagrađivanih knjiga popularne nauke za decu. Radi u OŠ Kreativno pero kao nastavnica biologije, pionir je izokrenute nastave, a video lekcije postavlja na svom YouTube kanalu. 

Utisci koje Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero nosi sa ovogodišnjeg sajma su veoma pozitivni. Interesovanje za predavanja koja smo ponudili bilo je toliko da smo odlučili da u narednom periodu organizujemo radionice u našoj školi. Razmenili smo utiske sa mnogim predavačima i kolegama i sa sajma odlazimo bogatiji za mnoga iskustva. 

Zahvaljujemo se Hewlet Packard kompaniji sa kojom smo i ove godine delili štand na izuzetnoj saradnji.