Асоцијација родитеља основана је школске 2009/2010. године на предлог чланова управе. Сви родитељи чија деца похађају Креативно перо чине Асоцијацију родитеља. Главни циљ овог удружења је остваривање блиских веза између породице и школе, односно вртића. Ангажовање родитеља у Асоцијацији је добровољно, а све акције се организују у договору са ученицима/ама, васпитачицама, наставницима/ама и управом.

Председник Асоцијација родитеља Креативног пера

Жеља сваког човека је да својим делима допринесе друштву. Креативно перо као институција негује и подстиче родитеље и ђаке, да заједничким залагањем и идејама остваре те жеље.

Личним примером и залагањем оснивачице Кретивног пера Горица Недељковић Богдановић и Александра Недељковић, све нас, у Асоцијацији родитеља мотивишу и подстичу да верујемо да не постоји немогуће, да је свака помоћ и хуманост добродошла. На тим начелима, организација Асоцијација родитеља Креативног пера већ 15. година успешно организује хуманитарне акције које су изашле ван оквира школе и постигле регионални успех.

Желим да се захвалим свим садашњим и бившим члановима Асоцијације родитеља на уложеном труду и раду без којих не бисмо постигли наведене успехе и без којих ова организација не би била тако успешна. Такође, желим да позовем све родитеље који желе да личним примером покажу деци значај хуманог рада да нам се придруже у нашим новим акцијама.

Дамир Јусуфовић, председник Асоцијација родитеља Креативног пера

Хуманитарне активности Асоцијације родитеља

На почетку школске године организујемо прву у низу од четири или више хуманитарних акција - колико се организује током сваке школске године. Мини-сајам књига и Крпица за парицу су активности током којих наши ђаци и деца из вртића доносе своје књиге или одећу и обућу и продају их на малим штандовима. Прикупљен новац донира се у хуманитарне сврхе. Несебичност коју су испољили доносећи своје ствари, ангажованост и жар коју су показали у улогама продаваца јасно нам говоре да је наш циљ - подстицање емпатије и хуманости код наше деце - остварен.

У сарадњи са Асоцијацијом родитеља, сваког децембра се организује хуманитарна акција Сви смо ми Деда Мраз. Родитељи и ђаци доносили су гардеробу, слаткише, књиге и играчке и брижљиво их паковали у пакетиће. Чланови Асоцијације родитеља заједно са децом и запосленима посетили су многе домове за незбринуту децу, болнице, сигурну кућу, организације које брину о угроженој деци и одраслима, центре за социјални рад и испоручили преко хиљаду пакетића.

Дан интернационалне кухиње организује се у просторијама наше установе и у клубу Вила Јелена, у Београду. Сви родитељи су укључени у организацију, а координатори свечаности у име Асоцијације родитеља биле су породице које су представиле српску, индонежанску, италијанску, руску, аустријску и аустралијанску кухињу. Из године у годину окупљамо се око трпезе коју заједно припремамо спремајући јела земље домаћина према традиционалним рецептима. Својим присуством Дан руске кухиње увеличала је госпођа Наталија Чепурина, супруга руског амбасадора.

Ускршњи празник је прилика да се хуманост покаже на делу те се наши ученици и ученице, деца из вртића, њихови родитељи, запослени и пријатељи школе, окупљају на Ускршњој аукцији, како би лицитирали за дрвена и нојева ускршња јаја која осликавају деца. Прикупљен новац из године у годину се донира у добротворне сврхе.

У сарадњи са Асоцијацијом родитеља организује се Спортски дан који окупља децу, родитеље и запослене у Креативном перу. Организовани су излети на Авалу и у Кошутњак, целодневна дружења у Орашцу, као и пикник у школском дворишту. У играма без граница учествују сви, а најатрактивније су игре бацање фризбија, надвлачења конопца, штафетно трчање, јахање коња, купање у базену...

Базаром у сусрет лету обележава се крај школске године, када се окупљамо како би нам деца и ученици и ученице показали своју креативност - ручно направљени домаћи сапун, купке, тинктуре, хербаријуме, рамове за слике, макете бродова, аутомобила, предмете са логом установе, ликовне и вајарске радове… Основна идеја је да се код деце развија предузетнички дух и хуманост.