Све је почело пре десет година у једном породичном разговору, на тераси породичне куће. Наша идеја је била да оснујемо школу у Београду, школу која је другачија, која препознаје индивидуалност и негује идентитет сваког детета. Желеле смо да направимо школу која учи децу како да уче, како да сазнају, истражују и радују се открићима - школу која пружа трајна, примењива знања. Увек нас је водила љубав према деци, дубоко утемељена у нашу визију. Та визија је омогућила отварање Креативног пера. Знале смо да ће бити потребно време да се развију вртић и школа. Такође, знале смо да ће се коцкице полако слагати у чврст и организован систем. После десет година Креативно перо је то и постало. Визија је постала стварност.

Сада постављамо питање: шта желимо у будућности?

Желимо да уважавањем и посвећеношћу инспиришемо свако дете, ученика и ученицу и подстакнемо их да себе добро упознају, започну процес целоживотног учења, преузму одговорност за сопствени развој и развију свест о потреби заједничког деловања.

Желимо да се у Креативном перу створе услови за доживотно учење и стицање знања које се доживљава као изазов и задовољство, јер тиме шаљемо поруку у коју дубоко верујемо - да је образовање најважније.

У јануару 2017. године постали смо Кембриџ центар за професионални развој (Cambridge Professional Development Qualifications) и добили акредитацију за реализацију обука, чиме смо постали лидер у васпитању и образовању деце и младих од 3 до 18 година.

Планови за наредни период односе се на обезбеђивање јединственог простора за рад, који ће омогућити развој васпитно-образовног система са 500 деце, ученика и ученица, а барем један од њих добиће стипендију за школовање на престижним универзитетима, изабраним на основу рангирања тих универзитета у свету.

У нашој визији будућност постаје садашњост, јер са осећањем поноса и љубави градимо наш систем.