Нове технологије у образовању и Креативно перо - Дан други

 
Четврту годину заредом конференција и сајам Нове технологије у образовању представља место где се могу разменити најновије информације и најбоља искуства у области примене савремених технологија у образовању.

Током другог дана одржавања сајма наставница енглеског језика Ивана Ивковић је у препуној АЛТ сали одржала предавање на тему QР кодови и други алати у настави енглеског језика. Многи заинтересовани наставници дошли су потом на штанд Хјуит пакарда – а где је Ивана одржала две практичне радионице – Teachers little workshop QR codes током којих је представила на који начин се могу направити ИКТ материјали за наставу језика.

На партнерском штанду ХП-а, наставник француског језика Урош Антонић одржао је три радионице на тему Гејмификација у настави – Од папира до Цласкрафта, а наставница биологије Ирина Дамњановић радионицу Не напамет него Квизлет.

Иако је осим планиране три радионице, због броја заинтересованих одржано чак седам, то није било довољно да сви заинтересовани прођу кроз радионице. Васпитно образовни систем Креативно перо као серификовани Кембриџ центар за развој одлучио је да радионице одржи и по завршетку сајма у просторијама школе Креативно перо. Циљ нам је да подржимо прилагођавање свих нивоа образовања потребама живота у 21. веку и окружењу које одликују све израженије дигиталне карактеристике.

Организоваћемо презентације и обуке за алате и савремена ИТ решења, као и програме које наши наставници спроводе у васпитно-образовном процесу.

Сутра, 11.10.2017, последњег дана трајања сајма, у 15.45, Ирина Дамњановић ће излагати на тему Еколошка авантура на мудлу у сали СПЕЈС. Ирина је дипломирани биолог, ауторка награђиваних књига популарне науке за децу. Ради у О.Ш. Креативно перо као наставница биологије. Пионир је изокренуте наставе, а видео лекције поставља на свом Јутјуб каналу.