Nove tehnologije u obrazovanju i Kreativno pero - Dan drugi

 
Četvrtu godinu zaredom konferencija i sajam Nove tehnologije u obrazovanju predstavlja mesto gde se mogu razmeniti najnovije informacije i najbolja iskustva u oblasti primene savremenih tehnologija u obrazovanju.

Tokom drugog dana održavanja sajma nastavnica engleskog jezika Ivana Ivković je u prepunoj ALT sali održala predavanje na temu QR kodovi i drugi alati u nastavi engleskog jezika. Mnogi zainteresovani nastavnici došli su potom na štand Hjuit pakarda – a gde je Ivana održala dve praktične radionice – Teachers little workshop QR codes tokom kojih je predstavila na koji način se mogu napraviti IKT materijali za nastavu jezika.

Na partnerskom štandu HP-a, nastavnik francuskog jezika Uroš Antonić održao je tri radionice na temu Gejmifikacija u nastavi – Od papira do Claskrafta, a nastavnica biologije Irina Damnjanović radionicu Ne napamet nego Kvizlet.

Iako je osim planirane tri radionice, zbog broja zainteresovanih održano čak sedam, to nije bilo dovoljno da svi zainteresovani prođu kroz radionice. Vaspitno obrazovni sistem Kreativno pero kao serifikovani Kembridž centar za razvoj odlučio je da radionice održi i po završetku sajma u prostorijama škole Kreativno pero. Cilj nam je da podržimo prilagođavanje svih nivoa obrazovanja potrebama života u 21. veku i okruženju koje odlikuju sve izraženije digitalne karakteristike.

Organizovaćemo prezentacije i obuke za alate i savremena IT rešenja, kao i programe koje naši nastavnici sprovode u vaspitno-obrazovnom procesu.

Sutra, 11.10.2017, poslednjeg dana trajanja sajma, u 15.45, Irina Damnjanović će izlagati na temu Ekološka avantura na mudlu u sali SPEJS. Irina je diplomirani biolog, autorka nagrađivanih knjiga popularne nauke za decu. Radi u O.Š. Kreativno pero kao nastavnica biologije. Pionir je izokrenute nastave, a video lekcije postavlja na svom Jutjub kanalu.