Креативно перо и Нове технологије у образовању 9 - 11. 2. 2017. - Дан први
Данас је у београдском Белекспоцентру почела конференција Нове технологије у образовању, највећи догађај посвећен употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ) на свим нивоима образовања у овом делу света.

Иницијатор Нових технологија у образовању је Бритиш Кансл, док је Британска амбасада у Београду један од главних партнера у организацији, а међу партенрима и покровитељима догађаја су Министарство туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије као и привредна комора Србије.

Сви заинтересовани који нису успели да се региструју за учешће на догађају могу да гледају пренос предавања уживо на сајту www.бритисхцоунцил.рс, као и да пропрате утиске акредитованих блогера који ће током наредна два дана извештавати са лица места. Дискусија на Твитеру биће на званичном хештагу #NewTechEdu.

Присуством на различитим предавањима, панел дискусијама и дебатама учесници ће се боље упознати са стратешким, али и свакодневним приступом употреби ИКТ у предшколским установама, основним и средњим школама и на факултетима, о обуци наставника за употребу нових технологија у учионици, дигиталним уџбеницима, учењу преко интернета и дигиталном насиљу, као и другим темама које су битне за савремено образовање.

Свој допринос током првог дана конференције дали су представници Васпитно – образовног система Креативно перо.

Координаторка за образовне активности Сања Миладиновић и координатор за примену ИКТ-а у настави Бојан Савић, у препуној АЛТ Сали Белекспо центра представили су концепт употребе ИКТ-а у амбијенталној настави са децом узраста од 3 до 7 година. Предавањем Тајна Топчидерског блага представили су присутнима практично решење употребе технологије кроз истовремно уважавање дечије потребе за игром и покретом.

Током првог дана конференције на Хјуитпакард штанду Сања Миладиновић одржала је радионицу ХП Clasroom Manager у организацији The Hour of Code, Ирина Дамњановић, наставница биологије у Креативном перу радионицу Интерактивни видео – активни гледаоци и Урош Антонић, наставник француског језика радионицу – Гејмификација у настави – Од папира до Classcraft-а.