Kreativno pero i Nove tehnologije u obrazovanju 9 - 11. 2. 2017. - Dan prvi
Danas je u beogradskom Belekspocentru počela konferencija Nove tehnologije u obrazovanju, najveći događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) na svim nivoima obrazovanja u ovom delu sveta.

Inicijator Novih tehnologija u obrazovanju je Britiš Kansl, dok je Britanska ambasada u Beogradu jedan od glavnih partnera u organizaciji, a među partenrima i pokroviteljima događaja su Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije kao i privredna komora Srbije.

Svi zainteresovani koji nisu uspeli da se registruju za učešće na događaju mogu da gledaju prenos predavanja uživo na sajtu www.britishcouncil.rs, kao i da proprate utiske akreditovanih blogera koji će tokom naredna dva dana izveštavati sa lica mesta. Diskusija na Tviteru biće na zvaničnom heštagu #NewTechEdu.

Prisustvom na različitim predavanjima, panel diskusijama i debatama učesnici će se bolje upoznati sa strateškim, ali i svakodnevnim pristupom upotrebi IKT u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u učionici, digitalnim udžbenicima, učenju preko interneta i digitalnom nasilju, kao i drugim temama koje su bitne za savremeno obrazovanje.

Svoj doprinos tokom prvog dana konferencije dali su predstavnici Vaspitno – obrazovnog sistema Kreativno pero.

Koordinatorka za obrazovne aktivnosti Sanja Miladinović i koordinator za primenu IKT-a u nastavi Bojan Savić, u prepunoj ALT Sali Belekspo centra predstavili su koncept upotrebe IKT-a u ambijentalnoj nastavi sa decom uzrasta od 3 do 7 godina. Predavanjem Tajna Topčiderskog blaga predstavili su prisutnima praktično rešenje upotrebe tehnologije kroz istovremno uvažavanje dečije potrebe za igrom i pokretom.

Tokom prvog dana konferencije na Hjuitpakard štandu Sanja Miladinović održala je radionicu HP Clasroom Manager u organizaciji The Hour of Code, Irina Damnjanović, nastavnica biologije u Kreativnom peru radionicu Interaktivni video – aktivni gledaoci i Uroš Antonić, nastavnik francuskog jezika radionicu – Gejmifikacija u nastavi – Od papira do Classcraft-a.