Humanitarna Uskršnja aukcija
U sredu, 8. aprila, 2015. godine, predstavnici vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero i Asocijacije roditelja uručili su Ustanovi za decu i mlade “Hristina Markišić” u Aleksincu, fond od 3,000 eura, prikupljen na tradicionalnoj, humanitarnoj Uskršnjoj aukciji održanoj 3.4.2015. godine. 

Kroz aukciju jaja koja su školska deca oslikala, tihu aukciju uskršnjih torti i slatkiša koje su poslastičarnice širom Srbije donirale i lutriju sa velikim fondom nagrada, prikupljena su sredstva za pomoć maloj domskoj zajednici u Aleksincu, gde je smešteno jedanaestoro dece sa veoma teškim i težim smetnjama u razvoju. 

Novac će biti uložen u opremanje domske zajednice i potrebe dece bez roditelja koja su tu smeštena. Upravnica Jasna Nikolić zahvalila se školi Kreativno pero za “sjajnu akciju i veliku podršku,” dok su se deca najviše obradovala slatkišima koje su dobila za Uskrs. 

Predstavnica škole, Aleksandra Nedeljković, naglasila je da Kreativno pero ima “dugu tradiciju humanitarnih akcija, sa četiri velike akcije godišnje,” i da je “ova akcija bila najuspešnija do sada, zahvaljujući zaista velikom entuzijazmu dece i roditelja, kao i sponzora i donatora koji su se veoma rado uključili.”