„67. састанак средом” Образовног форума одржан у нашој школи

У оквиру настојања да промовишемо школу у стручној јавности, у нашим просторијама одржан је у среду, 26. 06. 2013. године „67. састанак средом” Образовног форума.

Ова угледна невладина организација окупља еминентне стручњаке који се баве различитим делатностима у области просвете и делатностима од значаја за просвету, пре свега факултетске наставнике, а циљ им је унапређивање квалитета и ефикасности образовања у нашој земљи. „Сусрети средом“ организују се као дискусионе трибине на којима се покрећу расправе и износе мишљења o свим виталним проблемима образовања на свим нивоима, са идејом да се на тај начин покрећу питања о најважнијим проблемима образовања и буди свест о њима.

По други пут СУС је одржан ван простора Образовног форума, у просторијама ОШ „Креативно перо“.

Тема ових Сусрета била је:  Изокренута учионица – концепција и искуства.

Домаћин скупа била је Снежана Опанковић, помоћник директаора и наш школски психолог, а у најави теме нагласила је значај подстицања лидерске оријентације наставника који постављају питања, траже одговоре и решења проблема са којима се у образовању сусрећу.

Уводничар, Ирина Дамњановић, професорка биологије наше школе, веома успешно представила је концепцију Изокренуте учионице као занимљиву разраду идеје активне наставе и промене улоге наставника у подучавању деце. Износећи врло охрабрујућа искуства о њеној примени са нашим ученицима, успела је на присутне да пренесе своју фасцинацију новим образовним приступима и технологијама. У динамичну и конструктивну дискусију укључио се и стручни тим школе. Уз бројне похвале и честитке нашој колегиници, закључено је да стална размена и расејавање добрих идеја, иновирање методологије и увођење нових и прогресивних садржаја дају наду да ће се мали систем попут приватне школе, али и систем образовања у целини кретати напред, што је и основна сврха оваквих скупова.

Била је ово прилика да школу у најбољем светлу прикажемо групи експерата за питања образовања, чујемо њихове кометаре који су били изузетно похвални и позовемо их на сарадњу, која ће, надамо се, уследити.