Dan internacionalne kuhinje - Australija - osnovna škola Kreativno pero
Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno obeležava Dan internacionalne kuhunje, ove godine po šesti put. Posle okupljanja i druženja uz večeru u duhu italijanske, indonežanske, srpske, austrijske i ruske kuhinje, ove godine, 2. 3. 2017. Godine u Vili Jelena, oko australijske trpeze okupila su se deca, učenici i učenice kao i zaposleni u Kreativnom peru, roditelji, prijatelji škole, ali i velik broj australijskih državljana koji žive i rade u Beogradu. Večeri su se pridružile i članice IWC – International Womans Club-a. 
Organizator ovakvih okupljanja je Asocijacija roditelja pod okriljem vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero. Okupljanje je organizovano sa ciljem da učenicima, roditeljima i prijateljima škole približimo australijsku kulturu i tradiciju, uz prijatno druženje za tradicionalnom trpezom. 
Program su otvorili najmlađi – deca iz vrtića Kreativno pero koja su plesala uz melodije australijske muzike i drevne muzike plemena Aboridžini, a usledio je muzički nastup učenice VIII razreda, Milice Kovačević na flauti uz pratnju nastavnice muzičke kulture, Teodore Tapavički. Mladi operski trio – YOUKALI u sastavu Katarina Radovanović, sopran, Stevan Karanac, tenor i Dijana Đorić, klavir, predstavili su Sidnejsku operu. Hor Kreativno pero, razgalio je atmosferu, a učenik III razreda Aleksej Stevanović čiji roditelji su ove godine imali ključnu ulogu ispred Asocojacije roditelja, prezentacijom je predstavio prirodne lepote, znamenitosti i kulturu Australije. 
Druženje je nastavljeno uz specijalitete nacionalne i australijske kuhinje uz muziku karakterističnu za daleku Australiju. Tokom večere, prisutni su mogli da kupe lozove po simboličnoj ceni, a nagrade su izvučene oko 19.00 časova i najviše obradovale najmlađe. U pitanju su bili suveniri među kojima nekoliko ručno izrađenih bumeranga, tradicionalni instrument dižeridu i plišane replike životinja koje obitavaju u Australiji. 
Veoma nam je drago da su cilj – podrška multikulturalnosti, kosmopolitizmu i upoznavanje sa tradicijom i kulturom zemalja širom sveta podržale supruge čak pet ambasadora i jednog atašea u Beogradu i to Meksika, Norveške, Algerije, Albanije, Tunisa i Pakistana.