Креативно перо на олимпијади роботике у Вашингтону
Олимпијада роботике у Вашингтону!

Са поносом Вас обавештавамо да тим Србије са седам представника из гимназије Креативно перо у јуну одлази у Вашингтон на ОЛИМПИЈАДУ РОБОТИКЕ. Наш тим чини седморо гимназијалаца из Креативног пера и четворо гимназијалаца представника српске гимназије из Будимпеште. Србија је међу 120 земаља учесница у олимпијади. Заједнички циљ ових младих људи је стицање знања из области примењених наука, технологије, инжењерства и математике како би могли постати следећа генерација лидера који заједничким радом могу решити глобалне проблем као што су приступ питкој води, квалитет хране, лекови… 

Задатак им је да направе робота. Зашто? Сазнајте…

У свету више од милијарду људи нема приступ чистој води, а више од половине њих су деца. Због недостатка приступа питке воде умре више људи годишње него у ратовима. 

За решавање овог глобалног проблема са водом потребно је много више од најбољих инжењерских умова наше ере. То захтева потпуно нову генерацију технологије и искусних будућих лидера који ће дати решење. Осим такмичења у игри роботике ученици/е уче да се неки изазови могу превазићи само када људи схвате да смо сви у истом тиму, заједничким радом кроз примену технологије, комуникацијом, сарадњом могу постати носиоци позитивних промена у свету.

У Будимпешту путујемо 12. 2. 2107. Како бисмо упознали упознамо остатак тима, а у јулу у Вашингтон да представимо робота ког ћемо до тада саставити.

Пратите напредак нашег тима на сајту: ТИМ СРБИЈА као и на нашој Фацебоок страници  ФЕЈСБУК КРЕАТИВНО ПЕРО


Детаљније информације о такмичењу, концепту такмичења и роботу можете пронаћи на ФИРСТ ГЛОБАЛ САЈТ