Ученици и ученице првог и другог разреда приватне средње школе - Гимназије „Креативно перо", заједно са наставницима ликовног, музичког и физичког васпитања, као и психолошкињом, посетили су Народни музеј у Београду.

Ученици и ученице посетили су музеј како би научили нешто више о античкој уметности коју ће обрађивати на часовима ликовне и музичке културе. Кустос им је детаљно показао сталну поставку у приземљу која обухвата археолошку збирку хронолошког распона од палеолита до античке Грчке и Рима. Поред тога, кроз причу и изложбу водио их је хронолошки како би лепо могли да виде у ком се правцу античка уметност мењала.

Мени је ово доста помогло због тога што су нам неке ствари добро објашњене од стране стручњака, а и имали смо прилику уживо да видимо ту врсту уметности која се не може видети свуда. Такође, имали смо и прилику да се укључимо у дискусију и питамо било шта што нас је интересовало везано за ову тему. Касније, ученици и ученице су имали времена да разгледају остале делове музеја од којих се на првом спрату налази средњовековна уметност, а на другом претежно уметност 20. века.

Овим путем се захваљујемо Народном музеју у Београду на лепој и корисној причи и изожби, као и искуству које ћемо памтити. Ученици и ученице су доста научили, а то знање ће показати на наредним часовима.

Уна Жарковић, први разред Гимназије „Креативно перо“