Učenici i učenice prvog i drugog razreda privatne srednje škole - Gimnazije „Kreativno pero", zajedno sa nastavnicima likovnog, muzičkog i fizičkog vaspitanja, kao i psihološkinjom, posetili su Narodni muzej u Beogradu.

Učenici i učenice posetili su muzej kako bi naučili nešto više o antičkoj umetnosti koju će obrađivati na časovima likovne i muzičke kulture. Kustos im je detaljno pokazao stalnu postavku u prizemlju koja obuhvata arheološku zbirku hronološkog raspona od paleolita do antičke Grčke i Rima. Pored toga, kroz priču i izložbu vodio ih je hronološki kako bi lepo mogli da vide u kom se pravcu antička umetnost menjala.

Meni je ovo dosta pomoglo zbog toga što su nam neke stvari dobro objašnjene od strane stručnjaka, a i imali smo priliku uživo da vidimo tu vrstu umetnosti koja se ne može videti svuda. Takođe, imali smo i priliku da se uključimo u diskusiju i pitamo bilo šta što nas je interesovalo vezano za ovu temu. Kasnije, učenici i učenice su imali vremena da razgledaju ostale delove muzeja od kojih se na prvom spratu nalazi srednjovekovna umetnost, a na drugom pretežno umetnost 20. veka.

Ovim putem se zahvaljujemo Narodnom muzeju u Beogradu na lepoj i korisnoj priči i izožbi, kao i iskustvu koje ćemo pamtiti. Učenici i učenice su dosta naučili, a to znanje će pokazati na narednim časovima.

Una Žarković, prvi razred Gimnazije „Kreativno pero“