Osnovna škola
Učenici i učenice 6. razreda OŠ „Kreativno pero” bavili su se zdravim stilovima života u okviru tematske nastave. Da bi saznali više o zdravim stilovima, pripremali su prezentacije Bajs kroz istoriju, Ada Ciganlija i Zdrav način života na časovima srpskog jezika. To su radili u malim grupama, a posle izlaganja svake grupe, ocenjivali su prezentaciju i način izlaganja.

Sledećeg dana posetili su Adu Ciganliju na kojoj su prvo vozili bicikle, u četvrtak 29. septembara. Bio je veoma sunčan i topao dan. Sa njima su bili nastavnici Branko Vitorović i Saša Glamočak.
Posle 8 kilometara vožnje bicikla oko Ade, rešili su da se odmore i užinaju. Posle toga malo su igrali odbojku i nastavili sa druženjem. Potom su otišli u kafić „Ada Safari” i rešavali zadatke u vezi sa kretanjem bicikla i zupčanicima na biciklu, koje je pripremio nastavnik Mladen Begović, i pisali sastav Živim (ne) zdravo. Iz njihovih sastava vidi se da znaju dosta o zdravoj ishrani i vežbanju, ali da povremeno, po njihovim rečima, „zabušavaju i imaju ispade”.
Kada su završili, otišli su  malo u hladovinu i ponovo igrali odbojku i košarku. U školu su se vratili školskim vozilom.

U učionici su dobili papire da procene da li su im tematski dani bili dobro pripremljeni, da li su ime se svideli i da li bi nešto promenili. Po njihovim ocenama, prosečna ocena za pripremljenost je 5,00, za aktivno učešće devojčica i dečaka je 4,86, a svi su procenili da treba češće da imamo tematske dane.

Učenici i učenice pohvaljeni su za svoje zalaganje, uživali su tokom pripreme prezentacija i boravka na Adi i svi se nadaju da će ponovo imati priliku da uče i igraju se u prirodi.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                Din Emrović, Miloš Vujović, Tijana Minić, 6. razred