Vrtić, osnovna škola i gimnazija obeležili Dan internacionalne kuhinje
Vrtić, osnovna škola i gimnazija Kreativno pero i Asocijacija roditelja 10.3.2016. godine u Vili Jelena, održali su još jedan Dan internacionalne kuhinje.

Ove godine Dan internacionalne kuhinje bio je posvećen Rusiji. Domaćini manifestacije su bili vrtić, osnovna škola i gimnazijaKreativno pero i porodica Lekić, ispred Asocijacije roditelja.

Motiv organizacije ovakvih događaja proističe iz želje da učenicima, roditeljima i prijateljima škole približimo kulturu i tradiciju drugih naroda, uz prijatno druženje za trpezom koju zajedno pripremamo. Prethodnih godina predstavljene su Austrija, Indonezija, Srbija, Italija… Naši učenici i gosti iz Ruske škole izveli su prigodan kulturno-umetnički program. Ruski dom ustupio nam je izložbu Blago ruske književnosti, a izložbu su priredili i naši talentovani učenici.

Gospođa Natalija Čepurina je otvorila svečanost pozdravivši sve prisutne i poželevši im dobrodošlicu. Usledile su igre, pesma i aplauzi. Iznenađenje večeri bili su fantastični mladići i devojke iz AKUD Španac koji su razgalili sve prisutne.

Ukus Rusije i melodija sa prostora ove prijateljske zemlje, kao i zanimljivosti koje smo o Rusiji naučili obeležile su ovo prijatno martovsko veče.

Sledeće godine domaćin Dana internacionalne kuhinje koji organizuje VOS Kreativno pero i Asocijacija roditelja je Australija.

Više fotografija u galeriji.