Вртић, основна школа и гимназија обележили Дан интернационалне кухиње
Вртић, основна школа и гимназија Креативно перо и Асоцијација родитеља 10.3.2016. године у Вили Јелена, одржали су још један Дан интернационалне кухиње.

Ове године Дан интернационалне кухиње био је посвећен Русији. Домаћини манифестације су били вртић, основна школа и гимназија Креативно перо и породица Лекић, испред Асоцијације родитеља.

Мотив организације оваквих догађаја проистиче из жеље да ученицима, родитељима и пријатељима школе приближимо културу и традицију других народа, уз пријатно дружење за трпезом коју заједно припремамо. Претходних година представљене су Аустрија, Индонезија, Србија, Италија… Наши ученици и гости из Руске школе извели су пригодан културно-уметнички програм. Руски дом уступио нам је изложбу Благо руске књижевности, а изложбу су приредили и наши талентовани ученици.

Госпођа Наталија Чепурина је отворила свечаност поздравивши све присутне и пожелевши им добродошлицу. Уследиле су игре, песма и аплаузи. Изненађење вечери били су фантастични младићи и девојке из АКУД Шпанац који су разгалили све присутне.

Укус Русије и мелодија са простора ове пријатељске земље, као и занимљивости које смо о Русији научили обележиле су ово пријатно мартовско вече.

Следеће године домаћин Дана интернационалне кухиње који организује ВОС Креативно перо и Асоцијација родитеља је Аустралија.

Више фотографија у галерији.