Низ угледних часова – тематски дан, у оквиру теме  Србија некад и сад
Данас, 22.01.2014. у четвртом разреду организован је низ угледних часова – тематски дан, у оквиру теме  Србија некад и сад. Читав дан посвећен је династији Немањић, а на одабир теме утицао је и предстојећи празник Савиндан.

Тематски дан посвећен Немањићима има за циљ да прикаже лозу Стефана Немање кроз књижевност, сликарство, историју, архитектуру, без постављања граница између предмета и временског ограничења часова. Садржајима су обухваћени наставни предмети: српски језик, природа и друштво, ликовна култура и математика. Један од основних циљева тематског дана је формирање родослова породице Немањић који ће се попуњавати на сваком од часова редоследом тема које се обрађују, а прате историјски ток догађаја.

Часови су били јавни и присуствовали су им колеге и колегинице, као и чланови стручног тима.
Данашњи часови први су у низу јавних часова које организују наставници,наставнице, учитељице и васпитачице  у „Креативном перу“ у другом полугодишту.
Наредни час ће 3.02.2014. одржати Ирина Дамњановић, наставница биологије. Овај час је 2013. године ушао у ужи избор на конкурсу „Креативна школа“.