Дан интернационалне кухиње - Аустралија - гимназија Креативно перо
Васпитно-образовни систем Креативно перо традиционално обележава Дан интернационалне кухуње, ове године по шести пут. После окупљања и дружења уз вечеру у духу италијанске, индонежанске, српске, аустријске и руске кухиње, ове године, 2. 3. 2017. Године у Вили Јелена, око аустралијске трпезе окупила су се деца, ученици и ученице као и запослени у Креативном перу, родитељи, пријатељи школе, али и велик број аустралијских држављана који живе и раде у Београду. Вечери су се придружиле и чланице IWC – International Womans Club-a. 
Организатор оваквих окупљања је Асоцијација родитеља под окриљем васпитно-образовног система Креативно перо. Окупљање је организовано са циљем да ученицима, родитељима и пријатељима школе приближимо аустралијску културу и традицију, уз пријатно дружење за традиционалном трпезом. 
Програм су отворили најмлађи – деца из вртића Креативно перо која су плесала уз мелодије аустралијске музике и древне музике племена Абориџини, а уследио је музички наступ ученице VIII разреда, Милице Ковачевић на флаути уз пратњу наставнице музичке културе, Теодоре Тапавички. Млади оперски трио – YOUKALI у саставу Катарина Радовановић, сопран, Стеван Каранац, тенор и Дијана Ђорић, клавир, представили су Сиднејску оперу. Хор Креативно перо, разгалио је атмосферу, а ученик III разреда Алексеј Стевановић чији родитељи су ове године имали кључну улогу испред Асоцојације родитеља, презентацијом је представио природне лепоте, знаменитости и културу Аустралије. 
Дружење је настављено уз специјалитете националне и аустралијске кухиње уз музику карактеристичну за далеку Аустралију. Током вечере, присутни су могли да купе лозове по симболичној цени, а награде су извучене око 19.00 часова и највише обрадовале најмлађе. У питању су били сувенири међу којима неколико ручно израђених бумеранга, традиционални инструмент дижериду и плишане реплике животиња које обитавају у Аустралији. 
Веома нам је драго да су циљ – подршка мултикултуралности, космополитизму и упознавање са традицијом и културом земаља широм света подржале супруге чак пет амбасадора и једног аташеа у Београду и то Мексика, Норвешке, Алгерије, Албаније, Туниса и Пакистана.