Vreme je najdragoceniji resurs kojim mi raspolažemo!

„Vreme je život a naša škola je seme života" - Lav Leskur

Kreativno pero? Moderna i prestižna obrazovna ustanova po najvišim svetskim standardima, čija su vrata, kao što bi rekla naša direktorka Gordana Kedžić, otvorena za sve koji veruju da je znanje moć.

 Po meni, Kreativno pero polaže na svakog čoveka, od svojih učenika do zaposlenih, i na njihovu sposobnost i želju da učine korak više, da urade stvar više i da veruju da je još više i te kako moguće, ali da zavisi, pre svega, od njihovog zalaganja i požrtvovanosti.

 Požrtvovanost koja jedina omogućava da naše želje i potrebe ne vladaju nama i čitavom okolinom, nego da nama i okolini služe. Vrednovanje vremena kojim raspolažemo.

 Vreme je najdragoceniji resurs kojim ljudi raspolažu. I jasno je, najdragoceniji resurs nas u Kreativnom peru. Niko od nas ga nema za gubljenje. Zato što kada ga izgubite, izgubili ste ga zauvek. Vreme se ne vraća, ne postoji povratak u prošlost kako bi se ispravile greške.

 No, Kreativno pero nas, opet, uči nečem drugom i pruža i meni ohrabrenje. Ne postoji nemoguće, po toj filozofiji, niti bilo šta što je nerešivo.

 I to je upravo ovaj izuzetan vaspitno-obrazovni sistem i dokazao od samog početka svog postojanja, uvek spreman da sprovodi inovacije koje su neophodne za budućnost i donele vrhunske rezultate. 

 To je, u izvesnoj meri, deo ove trinaestogodišnje slagalice koja u svom jezgru podrazumeva usredsređenost na ono što treba rešiti, odgovornost koja se mora podeliti, traženje sopstvenog načina, timski rad i, konačno, ne odustajanje…

 Ali tajna uspeha Kreativnog pera je, pre svega, odlično upotrebljeno vreme. Jer vreme je život, a naša škola je seme života koje su Gorica i Aleksandra Nedeljković posadile s ljubavlju i ponosom 2007. godine. Onda je ovo seme izniklo i izraslo u prelepo i visoko drvo koje blista od sjaja i veličanstvenosti i u svom korenju nosi poruku tolerancije, marljivosti i poverenja.

 Jer to je naše drvo, koje nam daje plodove znanja. Naš dom.

 Jer dom je kuda te srce vodi…

 A moje srce mene vodi ka Kreativnom peru.

 Lav Leskur