Međunarodni dan jabuka se obeležava 20. oktobra i potiče iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ovu manifestaciju su prihvatile mnoge škole i restorani širom sveta.

Svetski dan hrane je 16. oktobra 1981. godine ustanovila Organizacija ujedinjenih nacija za hranu i poljoprovredu (FAO) u cilju podizanja svesti o stvaranju sveta bez gladnih.

Vrtić i privatna osnovna škola Kreativno pero je obeležilo ova dva dana predavanjima i radionicama kojima se promovisala zdrava ishrana i značaj jabuke u sveopštem zdravlju.

U toku ove nedelje deca i učenici su prisustvovali predavanjima pedijatra dr Katarine Vukailović koja im je govorila o značaju zdrave hrane u ishrani. Ona je pored predavanja u vrtiću i mlađim razredima održala i onlajn predavanje za starije razrede.

Povodom Svetskog dana hrane učenici su sa profesorkom Jelenom Popović Rakočević pripremali zdrave napitke u prostorijama škole. Dok su za Svetski dan jabuka deca sa vaspitačicama brala jabuke iz bašte Kreativnog pera i od njih pravila razne poslastice.