U petak, 24. juna 2022. godine, u prelepom ambijentu dvorišta VOS Kreativno pero, na adresi Tolstojeva 58, održana je svečanost povodom dodele Uverenja predškolcima o pohađanju Pripremnog predškolskog programa školske 2021/22. godine, uručenje đačkih knjižica učenicima OŠ Kreativno pero i tradicionalni Letnji Bazar.

Događaj je upotpunjen premijernim prikazivanjem filma Snežana i sedam patuljaka, koji su snimila deca predškolske grupe , u režiji vaspitačice Bojane Marković.

Uz zahvalnost celokupnom timu koji je projekat realizovao, pozivamo vas da pogledate ovaj bajkovit film.

Svečana i tradicionalna manifestacija koja okuplja roditelje, decu, zaposlene i prijatelje škole, Letnji Bazar, je i ove godine bio prodajnog karaktera - posetiocima su, po simboličnim cenama, ponuđene kreativne rukotvorine mališana (crteži, oslikani ramovi za slike, ukrasni svećnjaci od prirodnih materijala) nastale kao produkt radionica u okviru Nastave u prirodi-Orašac 2022. godine.

Ovim povodom upriličena je i degustacija Yummy in my tummy šejkova Leile Aleksandre Jašović po pristupačnim cenama radi prikupljanja novca za porodicu Anđelović iz sela Radovnica. Prikupljena novčana sredstva, 61.810,00 RSD, uplaćena na žiro račun gospođe Ljubinke Anđelović, biće iskorišćena za kupovinu građevinskog materijala za izgradnju njihovog doma.

Manifestacijom koja promoviše kreativnost kod dece i koja afirmiše vrednosti humanosti i solidarnosti obeležan je početak letnjeg raspusta.