U susret danu prosvetnih radnika, koji se u Srbiji obeležava 8. novembra, u privatnoj Osnovnoj školi i Gimnaziji „Kreativno pero", u periodu od 5. do 10. novembra 2020. godine realizovani su ugledni časovi koje su i roditelji mogli da prate onlajn.


Ukupno je realizovano osam uglednih časova na kojima su se učenici bavili sledećim temama: Capturing motion / Prikazivanje kretanja u umetnosti (likovna kultura), Orijentacija u vremenu (prošlost, sadašnjost, budućnost) / Porodična prošlost i prošlost moga kraja (priroda i društvo), Numbers/ Ordering decimals / Video and educative game  (Cambridge Math), Imenice i padeži / kviz (srpski jezik i književnost), Luk i strela (istorija, fizičko i zdravstveno vaspitanje, fizika), From past to future - Reviewing the full scope of verb tenses (engleski jezik), Civilisation - La France ses simboles et ses fetes (francuski jezik) i Osnovna pravila i principi vežbanja (fizičko i zdravstveno vaspitanje i fizika).

Glavni cilj ovako koncipiranih uglednih časova bio je da se u praksi prikaže kako je moguće potpuno ravnopravno i podjednako kvalitetno uključiti u nastavni proces učenike koji su u učionici i one koji čas prate uključivanjem u video-poziv. Jednoglasna ocena gostiju jeste da su, uz originalno korišćenje raznovrsnih digitalnih alata i odlično odabranih i kreiranih resursa, na najbolji način prikazani najsavremeniji nastavni principi. Korišćenje interdisciplinarnog, bilingvalnog i aktivnog učenja, zasnovanog na principima kritičkog mišljenja, kao i učenja putem otkrića, uz prikaz praktične primene naučenog u realnim životnim situacijama, predstavljeni su u najboljem svetlu.

Temama nadahnuti, zainteresovani, aktivni i zadovoljni učenici, ujedno su najvažniji ostvareni cilj ovogodišnjih uspešno realizovanih uglednih časova, kao proizvoda pažljivo osmišljenog i originalnog modela nastave.

Stručni tim VOS Kreativno pero