Obeležavanje Dečje nedelje u Vaspitno - obrazovnom sistemu Kreativno pero

 

U prvoj nedelji oktobra meseca u Vaspitno-obrazovnom sistemu Kreativno pero obeležena je Dečja nedelja posetom polaznika vrtića i nižih razreda osnovne škole svojim drugarima u Čakorskoj 3.

Učenici starijih razreda osnovne škole i gimnazije  su u saradnji sa svojim nastavnicima organizovali interaktivne jezičke, likovno-umetničke i sportske radionice sa ciljem podizanja svesti o dečjim pravima i obavezama.

Učenici i učenice koji se profesionalno bave sportom učili su mlađe polaznike o sportovima poput fudbala, košarke, odbojke i kapuere kao i o tome kako izgleda jedan običan dan sportiste. 

Likovno-umetničke radionice su bile zasnovane na stvaranju umetnosti od materijala iz prirode i okruženja - Art performance - Autumn is coming.

Na muzičkim radionicama učenici su u saradnji sa nastavnicom muzičke kulture Jovanom Đorđević demonstrirali svoje umeće u sviranju i pevanju.

Radionica Cook of bila je izuzetno zabavna - učenici su pod budnim okom nastavnice Darinke Filipović pravili mafine i palačinke. Ocenio ih je žiri koji su činili učenici četvrtog razreda gimnazije

Polaznici Kreativnog pera napravili su velike slagalice na kojima je bilo nacrtano/napisano svako dečje pravo, na engleskom i francuskom jeziku.

Plesni perfomans na poligonu škole izveli su učenici sedmog razreda osnovne škole i prvog i drugog razreda gimnazije u saradnji sa nastavnikom Stefanom Todorovićem.