Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero je tradicionalno i 2021. godine uspešno organizovao humanitarnu akciju Svi smo mi Deda Mraz koja je trajala od 6. do 17. decembra 2021. godine.

Isporučene donacije humanitarne akcije Svi smo mi Deda Mraz!

Novogodišnji duh darivanja nadjačao je sve postojeće prepreke izazvane aktuelnim epidemijskim okolnostima i donacije u vidu odeće, obuće, knjiga, igračaka, slatkiša i slaniša, koje su brižno upakovane u novogodišnje paketiće, pronašle su svoj čarobni put iz Kreativnog pera do dece kojima su ti darovi bili namenjeni.

Svaki paketić je upotpunjen kreativnim rukotvorinama, koje su polaznici Kreativnog pera sa radošću za svoje vršnjake pripremili na novogodišnjoj radionici, održanoj u petak, 17. decembra.

U okviru ovogodišnje Svi smo mi Deda Mraz akcije pripremljeno je 300 paketića za korisnike u programu Centra za integraciju mladih - Svratišta u Beogradu, kojima su u nedelju, 19. decembra osnivačica Kreativnog pera Aleksandra Nedeljković i direktorka Gordana Kedžić, zajedno sa predstavnicima Asocijacije roditelja Božicom Velousis, Damirom Jusufovićem i Slobodanom Žigićem, kao i učenicima Kreativnog pera Evangelinom Velusis, Leilom Aleksandrom Jašović, Unom Žarković, Sofijom Kurćubić i Lukom Žigićem uručili novogodišnje paketiće.

Danas, 20. decembra isporučeno je 20 paketića dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, 25 paketića Bolnici za dečije plućne bolesti i TBC, KBC Dr Dragiša Mišović, 30 paketića dečijem odeljenju KC Kragujevac i 30 paketića Domu za nezbrinutu decu Duško Radović u Nišu, kao i paketiće sa učeničkim radovima i Adore čokoladama odeljenju neurohirurgije, torkalne i vaskularne hirurgije Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Svi smo mi Deda Mraz akciju u 2021. godini podržali su: Fondacija Braća Karić, vrtić Akvica, Srbija Danas, Jafa Crvenka, Adoré Chocolat, Brian Lack kompanija, Aleksandar Wellness Centar, humanitarna organizacija Find Raul, TV Prva , TV Pink kao i mnogi drugi…

Od neprocenjivog značaja je doprinos svakog pojedinca u plemenitom poduhvatu Svi smo mi Deda Mraz, čiji je rezultat radost i veselje, kao i osmesi velikog broja mališana širom Srbije.

Zahvaljujemo se našoj deci, njihovim roditeljima i našim zaposlenima, kao i svim prijateljima VOS Kreativno pero koji su se odazvali akciji i omogućili da reka dobrih namera i energije nastavi da teče!

 

Svima želimo srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike!