U privatnom internacionalnom vaspitno - obrazovnom sistemu ''Kreativno pero'' 02.03. 2020. godine, u okviru programa Global Pesrspectives Week, Đorđe Ogrizović, student postdiplomskih studija Tehničko-metalurškog fakulteta - smer inženjerstvo zaštite životne sredine, Univerziteta u Beogradu održao je niz značajnih predavanja.

O interesantnim činjenicama na temu plastike i očuvanja životne sredine pažljivo su slušala deca privatne Predškolske ustanove “Kreativno pero”, i na osnovu toga nam pružila zanimljive odgovore na pitanja gostujućeg predavača.

Za mlađe razrede osnovne škole tema je bila Looking after Planet Earth - why is litter a problem? Gostujući predavač Đorđe Ogrizović je govorio o štetnosti upotrebe plastike i kako možemo smanjiti upotrebu iste. Učenici su bili veoma motivisani za predavanje, s obzirom da imaju iskustvo u pokretanju akcija vezanih za ekologiju i reciklažu. Predavanje je održano na engleskom jeziku, u skladu sa programom Global Perspectives Week.

Predavanju na temu Migracije stanovništva izazvane ekološkim problemima prisustvovali su učenice/i privatne Gimnazije “Kreativno pero”, i na osnovu toga saznali dosta zanimljivih činjenica o migracionim tokovima usled promena u životnoj sredini, klimatskih promena i mnogih drugih.

Ovim putem, zahvaljujemo se Đorđu Ogrizoviću na veoma inspirativnom i korisnom predavanju, kojim su deca i učenice/i vaspitno-obrazovnog sistema “Kreativno pero”, bili u prilici da se upoznaju sa  temom, kojom će nastaviti da se bave i kroz učešće u izvođenju projekata u okviru novouvedenog Cambridge predmeta - Global Perspectives.