Učenica četvrtog razreda internacionalne gimnazije „Kreativno pero" Nikolina Milosavljević je postala član Evropskog parlamenta mladih i prenosi nam impresije sa 13. internacionalnog zasedanja koje je trajalo od 12. do 15. novembra 2020. godine.

„Evropski parlament mladih” (EYP), je organizacija koja održava događaje u vidu četvorodnevnih zasedanja sa ciljem da simulira pravi Evropski parlament.

Događaji se inače održavaju uživo, najčešće u Domu omladine, ali, kako smo ove godine bili sprečeni da se javno okupimo zbog situacije sa pandemijom, zasedanja su se održala digitalno. Ja i ostali početnici smo bili delegati koji su podeljeni u određene komitete prema svojim interesovanjima, a svaki komitet ima svoju temu i problem kojim se bavi.

Pošto je ceo događaj na engleskom jeziku, imamo i priliku da poboljšamo konverzaciju na engleskom.

S obzirom da se ovi događaji obično održavaju uživo, bila sam veoma zabrinuta kako će to sve teći onlajn i da li će mi se dopasti.

Ipak, toliko sam bila pod utiskom da sam se, nakon regionalnog zasedanja u Beogradu koje je trajalo od 24. do 27. septembra, prijavila i za regionalno u Nišu koje je trajalo od 8. do 11. oktobra. Bila sam puna utisaka i želela sam da postanem jedna od glavnih u timu, a to je moguće tek ako me prihvate na Nacionalno zasedanje. Na moju ogromnu sreću, primili su me na 13. Nacionalno zasedanje koje je trajalo od 12. do 15. novembra i sada sam zvanično deo Evropskog parlamenta mladih.

Ukoliko volite da budete čuti, da vaše mišljenje bude uvaženo i da izazovete sebe i izađete iz svoje komfor zone, EYP je prava stvar za vas i ne bih mogla opisati osećaj nakon jednog ovakvog događaja, a kamoli nakon tri!

Radujem se svojim budućim uspesima i napretku u Evropskom parlamentu mladih!

Nikolina Milosavljević, učenica četvrtog razreda privatne gimnazije „Kreativno pero“