Dan internacionalne kuhinje posvećen Grčkoj


Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero je u petak, 16. juna 2023. godine tradicionalno obeležio Dan internacionalne kuhinje, deveti po redu.

Nakon okupljanja uz večeru u duhu italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske, kineske i kazahstanske kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Grčka, zemlja koja je predstavljena na najbolji mogući način - plesom, muzikom, izložbom i naravno tradicionalnim jelima.

Manifestaciju je ove godine podržala Ambasada Grčke. Njena ekselencija, gospođa Maria Levanti, ambasadorka, i gospodin Petropoulos, član Asocijacije roditelja Kreativnog pera koji je bio domaćin ovog događaja, otvorili su manifestaciju obraćanjem prisutnim gostima i svečanim presecanjem vrpce. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici ambasade, kao i brojni učenici i deca, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.

Veoma nam je drago što naš cilj - podrška multikulturalnosti, kosmopolitizmu i upoznavanje sa tradicijom i kulturom zemalja širom sveta, podržavaju brojni prijatelji škole Kreativno pero - izjavila je direktorka Gordana Kedžić.

Nakon kulturno-umetničkog programa koji su za ovu priliku pripremili najmlađi - deca iz predškolske ustanove, kao i učenici/ce osnovne škole Kreativno pero, usledila je degustacija grčih specijaliteta.

Za prelepi ambijent u kom je Dan internacionalne kuhinje dobio svoj poseban šarm zaslužna je Vila Jelena, dok su za kulinarske specijalitete grčke kuhinje bili zaslužni saradnici Kreativnog pera, restoran Piatakia, restoran Suvenir i Harmonija ketering, kao i roditelji čija deca pohađaju Kreativno pero.