Newsletter April 2024.

Poštovani/a,

Krajem svakog meseca dobijaćete novosti Iz našeg Pera, kako biste blagovremeno bili informisani o svim važnim aktivnostima.

U ovom broju obaveštavamo vas o aktivnostima planiranim za april 2024. godine.

Realizaciju planiranih mesečnih aktivnosti možete pratiti na našem sajtu  (www.kreativnopero.com) i društvenim mrežama (Facebook FB Kreativno pero  FB VOS Kreativno peroTwitterInstagramYoutube). 

Pozivamo vas da putem Google kalendara pratite projektne aktivnosti našeg vrtića, osnovne škole i gimnazije.

*Ukoliko imate problem da vidite celu stranu, kliknite na View entire message u dnu strane kako bi Vam se novosti iz našeg pera učitale u celosti.

 

Dan šale 2024.

Predškolska ustanova
Osnovna škola 
Gimnazija

1. 4. 2024.

Newsletter April 2024.

 U Kreativnom peru vaspitačice i nastavnice engleskog jezika će April Fools' Day obeležiti u ponedeljak, 1. aprila učenjem engleskog jezika kroz interaktivne igre i zabavu, a učenici prvog razreda će sa svojom učiteljicom imati zadatak da se tog dana obuku što smešnije i maštovitije.

Prvi april je prilika da pokažemo svoju kreativnost kroz smeh i dobru zabavu. Budite spremni da se smejete i da pravite šale, ali se takođe setite da budete ljubazni i pažljivi prema drugima.

Ovo je dan kada možemo zajedno uživati u pozitivnoj energiji i razmenjivati smešne priče i ideje.

International Children's Book Day

Predškolska ustanova
Osnovna škola 

I-IV razred

2. 4. 2024.

Newsletter April 2024.

Pozivamo decu vrtića da povodom Međunarodnog dana knjige za decu u utorak, 2. aprila ponesu svoje omiljene basne i bajke, pesme i priče i da zajedno diskutujemo o omiljenim likovima i dešavanjima u njima.

Učenike i učenice od I do IV razreda Osnovne škole pozivamo da donesu jednu knjigu i učestvuju u drugarskoj razmeni knjiga koju ćemo tom prilikom organizovati.

Poseta prvaka izložbi Ježeva kućica

Osnovna škola 
I razred

5. 4. 2024.

Newsletter April 2024.

U petak, 5. 4. 2024. učenici/ce I razreda će u pratnji svoje učiteljice Dragane Simić, posetiti izložbu Ježeva kućica, u Muzeju Jugoslavije, posvećenu istoimenom delu velikog dečjeg pisca Branka Ćopića.

Republičko takmičenje iz Engleskog jezika

Osnovna škola

7. 4. 2024.

Republičko takmičenje iz Engleskog jezika održaće se na Filološkom fakultetu, u nedelju, 7. 4. 2024. O tačnom vremenu bićete blagovremeno obavešteni.

Dan internacionalne kuhinje - Španija

VOS Kreativno pero
11. 4. 2024.
17.30 časova

Vila Jelena
Generala Šturma 1a

Newsletter April 2024.

Dan internacionalne kuhinje je tradicionalna aktivnost koju organizuje VOS Kreativno pero sa ciljem da okupi svoje đake, njihove roditelje, bake deke, tetke i drage ljude, zaposlene, kao i saradnike škole na zajedničkom druženju.

Zemlja domaćin ovogodišnjeg Dana internacionalne kuhinje je Kraljevina Španija, zemlja koja će biti predstavljena na najbolji mogući način - plesom, muzikom, izložbom i naravno tradicionalnim jelima.

Pre samog događaja, roditeljima će biti dostavljeni recepti španskih specijaliteta, na osnovu koje će gosti biti u prilici da odaberu koji će specijalitet pripremiti.

Pripremljeno jelo se donosi u vilu Jelena, na adresu Generala Šturma 1a, pre početka samog događaja, odnosno do 15.00 časova.

Napomena: Uz pripremljeni specijalitet mora se dostaviti priložen spisak namirnica koje su za pripremu korišćene, naziv jela, kao i da jelo bude dostavljeno u nepovratnoj ambalaži. 

Online predavanje za roditelje - Bezbednost dece na internetu

Osnovna škola
V-VIII razred

Gimnazija
I-IV

18. 4. 2024.
19.00 časova

Visoka pedagoška savetnica, Nevenka Kraguljac, održaće online predavanje o bezbednosti dece na internetu.

Pozivamo sve roditelje učenika/ca osnovne škole od petog do osmog razreda OŠ Kreativno pero i učenika/ca Gimnazije svih razreda, da prisustvuju ovom edukativnom predavanju.

Pozivni linkovi će blagovremeno biti prosleđeni.

Dan planete Zemlje 2024.

Predškolska ustanova
Osnovna škola
Gimnazija

22. 4. 2024.

Newsletter April 2024.

Cilj obeležavanja Earth Day-a je da se skrene pažnja stanovništva na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu.

Tema ovogodišnje proslave je „Planet vs. Plastic“ i naglašava međusobnu povezanost svih stanovnika Zemlje i zajedničku odgovornost za zaštitu našeg prirodnog sveta. To je tema koja je u direktnoj vezi sa hitnom potrebom za harmonijom između čovečanstva i prirode. Sa učenicima starijih razreda obeležićemo ovaj važan datum kroz izradu edukativnih kvizova i praktičnih aktivnosti koje osvešćuju pravilnu upotrebu plastike.

Aktivnosti u predškolskoj ustanovi i časovi nauka, geografije i biologije u osnovnoj školi i gimnaziji realizovaće se u četvrtoj nedelji aprila u skladu sa ovogodišnjom temom.

Svetski dan knjiga i autorskih prava 2024.

Osnovna škola
Gimnazija

23. 4. 2024.

Newsletter April 2024.

U osnovnoj školi će se u četvrtoj nedelji aprila na časovima srpskog, engleskog, francuskog i nemačkog jezika realizovati aktivnosti sa ciljem promovisanja čitanja, objavljivanja knjiga i zaštite autorskih prava.

Realizatori ovih časova su učiteljice, nastavnici/e srpskog jezika i književnosti, nastavnice engleskog i nemačkog jezika.

Uskršnja radionica

Predškolska ustanova
Osnovna škola
Gimnazija

24. 4. 2024.

Newsletter April 2024.

Već tradicionalno, povodom nadolazećih uskršnjih praznika, u Kreativnom peru biće organizovana Uskršnja radionica.

Uskršnja radionica će biti organizovana 24. aprila 2024. godine, u živopisnom ambijentu Kreativnog pera u Tolstojevoj 58 u intervalu od 15.00 do 16.00 časova, za decu Predškolske ustanove i učenike/ce od I do IV razreda Osnovne škole, dok će učenici/ce od V razreda Osnovne škole i Gimnazije oslikavati uskršnja jaja na časovima Likovne kulture sa svojim predmetnim nastavnikom. 

Kao i ranijih godina, deca i učenici će oslikavati uskršnja jaja i svoje unikatne radove ponuditi na humanitarnoj aukciji, koja će se ove godine održati onlajn i o svim detaljima bićete blagovremeno obavešteni.

Sve instrukcije o učešću i pravilima na aukciji biće dostavljene roditeljima putem mejla.

Izveštaji o napredovanju učenika/ca

Osnovna škola
Gimnazija

16. 4. 2024.

Izveštaji o napredovanju učenika/ca u toku školske 2023/24. godine biće isporučeni roditeljima putem mejla.

Prolećni raspust

Predškolska ustanova
1 - 6. 4. 2024.

Osnovna škola 
29. 4 - 6. 5. 2024.

Gimnazija
29. 4 - 6. 5. 2024.

Poseta Muzeju Vuka i Dositeja

Osnovna škola
I, II razred

Tačan datum ove posete biće poznat tokom meseca aprila, o čemu će roditelji biti obavešteni putem mejla.

Poseta Pedagoškom muzeju

Osnovna škola
III razred

Tačan datum ove posete biće poznat tokom meseca aprila, o čemu će roditelji biti obavešteni putem mejla.

Cambridge Assessment International Education - May/June exams 2024. 

Polaganje Cambridge Checkpoint Primary i Checkpoint Secondary 1 ispita

Osnovna škola
V I VIII razred

Mathematics
17. 4. 2024. 

Science
18. 4. 2024. 

English as a Second Language
19. 4. 2024.