Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero obeležio je dvanaest godina postojanja i uspešnog rada. U sredu, 22. maja, na pozorišnoj sceni Madlenianuma, proslavljen je Dan škole, manifestacijom Dance-A-Vision. Deca predškolske ustanove, učenici i učenice osnovne škole i gimnazije Kreativno pero su plesom predstavili različite zemlje sveta.
Na čarobno putovanje poveli su nas najmlađi, deca iz predškolske ustanove. Oni malo stariji, učenici i učenice osnovne škole, predstavili su takozvanog zmaja sa istoka, zatim su goste poveli na Kubu, a plesali su i beloruski narodni ples Крыжачок. Usledili su sirtaki, valcer, kvadril. Atmosferu su zagrejali plesom uz špansku melodiju Paso Doble, kao i kazahstanskim tradicionalnim narodnim plesom.
Srbiju su predstavili učenice i učenici gimnazije izvodeći tradicionalni ples Bojarka. Za prisutne su plesali i plesni parovi Plesne škole Spin. Za kraj je usledilo Užičko kolo, pravi plesni začin ove večeri.
Proslavi su prisustvovali brojni roditelji, prijatelji i saradnici Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero, a svojim prisustvom Dan škole uveličao je i ambasador Republike Kube u Srbiji, Gustavo Trista del Todo.
Nakon čarobnog putovanja kroz ples i muziku, brojnih aplauza i osmeha, usledio je koktel i druženje, uz razmenu lepih utisaka.
Za 12 godina Kreativno pero izraslo je u jedan celoviti, vaspitno-obrazovni sistem. Kreativno pero realizuje Kembridž program i program Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ima bilingvalnu nastavu na srpskom i engleskom jeziku, deo je internacionalnog Kembridž sistema međunarodnih ispita i postalo je zvanični Kembridž centar za profesionalni razvoj. U okviru projekta Evropska iskustva za kvalitetnu školu Kreativno pero je iskoristilo iskustva sa studijskog putovanja u Finsku i Estoniju za dalji razvoj celokupnog sistema.

Pogledajte celu galeriju.

Posebno se zahvaljujemo prijateljima događaja:

Consrast studios
Plesna škola Spin
Stvaaarno voće
Poslastičarnica Otović