Asocijacija roditelja osnovana je školske 2009/2010. godine na predlog članova uprave. Svi roditelji čija deca pohađaju Kreativno pero čine Asocijaciju roditelja. Glavni cilj ovog udruženja je ostvarivanje bliskih veza između porodice i škole, odnosno vrtića. Angažovanje roditelja u Asocijaciji je dobrovoljno, a sve akcije se organizuju u dogovoru sa učenicima/ama, vaspitačicama, nastavnicima/ama i upravom.

Predsednik Asocijacija roditelja Kreativnog pera

Želja svakog čoveka je da svojim delima doprinese društvu. Kreativno pero kao institucija neguje i podstiče roditelje i đake, da zajedničkim zalaganjem i idejama ostvare te želje.

Ličnim primerom i zalaganjem osnivačice Kretivnog pera Gorica Nedeljković Bogdanović i Aleksandra Nedeljković, sve nas, u Asocijaciji roditelja motivišu i podstiču da verujemo da ne postoji nemoguće, da je svaka pomoć i humanost dobrodošla. Na tim načelima, organizacija Asocijacija roditelja Kreativnog pera već 15. godina uspešno organizuje humanitarne akcije koje su izašle van okvira škole i postigle regionalni uspeh.

Želim da se zahvalim svim sadašnjim i bivšim članovima Asocijacije roditelja na uloženom trudu i radu bez kojih ne bismo postigli navedene uspehe i bez kojih ova organizacija ne bi bila tako uspešna. Takođe, želim da pozovem sve roditelje koji žele da ličnim primerom pokažu deci značaj humanog rada da nam se pridruže u našim novim akcijama.

Damir Jusufović, predsednik Asocijacija roditelja Kreativnog pera

Humanitarne aktivnosti Asocijacije roditelja

Na početku školske godine organizujemo prvu u nizu od četiri ili više humanitarnih akcija - koliko se organizuje tokom svake školske godine. Mini-sajam knjiga i Krpica za paricu su aktivnosti tokom kojih naši đaci i deca iz vrtića donose svoje knjige ili odeću i obuću i prodaju ih na malim štandovima. Prikupljen novac donira se u humanitarne svrhe. Nesebičnost koju su ispoljili donoseći svoje stvari, angažovanost i žar koju su pokazali u ulogama prodavaca jasno nam govore da je naš cilj - podsticanje empatije i humanosti kod naše dece - ostvaren.

U saradnji sa Asocijacijom roditelja, svakog decembra se organizuje humanitarna akcija Svi smo mi Deda Mraz. Roditelji i đaci donosili su garderobu, slatkiše, knjige i igračke i brižljivo ih pakovali u paketiće. Članovi Asocijacije roditelja zajedno sa decom i zaposlenima posetili su mnoge domove za nezbrinutu decu, bolnice, sigurnu kuću, organizacije koje brinu o ugroženoj deci i odraslima, centre za socijalni rad i isporučili preko hiljadu paketića.

Dan internacionalne kuhinje organizuje se u prostorijama naše ustanove i u klubu Vila Jelena, u Beogradu. Svi roditelji su uključeni u organizaciju, a koordinatori svečanosti u ime Asocijacije roditelja bile su porodice koje su predstavile srpsku, indonežansku, italijansku, rusku, austrijsku i australijansku kuhinju. Iz godine u godinu okupljamo se oko trpeze koju zajedno pripremamo spremajući jela zemlje domaćina prema tradicionalnim receptima. Svojim prisustvom Dan ruske kuhinje uveličala je gospođa Natalija Čepurina, supruga ruskog ambasadora.

Uskršnji praznik je prilika da se humanost pokaže na delu te se naši učenici i učenice, deca iz vrtića, njihovi roditelji, zaposleni i prijatelji škole, okupljaju na Uskršnjoj aukciji, kako bi licitirali za drvena i nojeva uskršnja jaja koja oslikavaju deca. Prikupljen novac iz godine u godinu se donira u dobrotvorne svrhe.

U saradnji sa Asocijacijom roditelja organizuje se Sportski dan koji okuplja decu, roditelje i zaposlene u Kreativnom peru. Organizovani su izleti na Avalu i u Košutnjak, celodnevna druženja u Orašcu, kao i piknik u školskom dvorištu. U igrama bez granica učestvuju svi, a najatraktivnije su igre bacanje frizbija, nadvlačenja konopca, štafetno trčanje, jahanje konja, kupanje u bazenu...

Bazarom u susret letu obeležava se kraj školske godine, kada se okupljamo kako bi nam deca i učenici i učenice pokazali svoju kreativnost - ručno napravljeni domaći sapun, kupke, tinkture, herbarijume, ramove za slike, makete brodova, automobila, predmete sa logom ustanove, likovne i vajarske radove… Osnovna ideja je da se kod dece razvija preduzetnički duh i humanost.