Пратите нас

 

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

Drage koleginice i kolege, čitate četrnaesto izdanje novosti Iz našeg Pera,

Tokom nove školske godine, iz meseca u mesec, dostavljaćemo vam važne informacije o planiranim izlascima, učešću na takmičenjima, konkursima, o radionicama, humanitarnim aktivnostima, roditeljskim sastancima, otvorenim vratima, sistematskim lekarskim pregledima i ostalim događajima od značaja. Sve informacije biće na jednom mestu, pregledne i uvek dostupne. Svakog 25. u mesecu dobijaćete novosti Iz našeg Pera. U ovom broju obaveštavamo vas o aktivnostima koje smo planirali za decembar 2017. godine.

Realizaciju planiranih mesečnih aktivnosti možete pratiti na našem sajtu (www.kreativnopero.com) i društvenim mrežama (Facebook FB Kreativno pero  FB VOS Kreativno peroTwitterInstagramYoutube). Pozivamo vas da putem Google kalendara pratite projektne aktivnosti našeg vrtića, osnovne škole i gimnazije.

*Ukoliko imate problem da vidite celu stranu, kliknite na View entire message u dnu strane kako bi Vam se Novosti iz našeg Pera učitale u celosti.

Novogodišnji koncert

20. 12. 2017.

Pozorište Madlenijanum, Zemun

18 h

Kreativno pero poziva sve roditelje na tradicionalni Novogodišnji koncert. U dobrom raspoloženju i vedrog duha dočekujemo praznike pesmom, igrom i osmesima. Na koncertu nastupaju deca iz vrtića, učenici i učenice osnovne škole i gimnazije Kreativno pero, roditelji naših đaka, zaposleni, prijatelji škole i gosti.

Očekujemo vas!

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

Humanitarna akcija Knjiga za svakoga

Obaveštavamo vas da je tokom humanitarne akcije Knjiga za svakoga prikupljeno 40.800 dinara i da je novac uplaćen Humanitarnoj fondaciji Aleksandar Šapić. Knjige koje nisu prodate donirane su Internacionalnom klubu žena i biće prodate na humanitarnom Bazaru 3. 12. 2017. godine na Beogradskom sajmu. Prihod od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe.

Humanitarna akcija Svi smo mi Deda Mraz

1 - 18. 12. 2017.

Kraj godine je odlično vreme da učinimo dobro delo i poručimo drugima da je Nova godina idealna za nove početke i radosti. Želimo da najmlađima iz ugroženih društvenih grupa pošaljemo poruku da su nam važni i da mislimo na njih zbog čega VOS Kreativno pero u saradnji sa Asocijacijom roditelja i ove godine, kao i prethodnih, pokreće veliku novogodišnju humanitarnu akciju Svi smo mi Deda Mraz.

Pozivamo vas da, zajedno sa vašom decom, budete širokog srca i u prostorije naše škole od 1. do 18. decembra donesete:

  • Slatkiše i slaniše, hranu koja ima duži rok trajanja (pirinač, testenine, gotovu hranu u konzervama ili kesicama...)
  • Igračke i knjige (polovne ili nove)
  • Odeću, rukavice, šalove, kape, šnalice, rajfove...
  • Školski pribor

Predstavnici Asocijacije roditelja i VOS Kreativno pero će 22. 12. 2017. godine paketiće pripremljene sa ljubavlju odneti u Niš, deci iz socijalno ugroženih porodica (primaoca novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad Sveti Sava iz Niša).

Probudite čari novogodišnjeg darivanja i pomozite nam da pokažemo humanost na delu.

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

Novogodišnja radionica u vrtiću

15. 12. 2017.

16 - 17 h

Tolstojeva 58

Na Novogodišnjoj radionici deca iz predškolske ustanove i učenici prvog razreda biće u prilici da izrade ukrasne novogodišnje kolačiće, dok će stariji učenici/e uz podršku svojih nastavnika/ca pisati poruke za decu kojoj su namenjeni novogodišnji paketići. Udruženo ćemo se potruditi da svaki novogodišnji paketić bude poseban.

Roditelji i deca zajedno će učestvovati u svim fazama izrade kolača u nekoliko za to predodređenih stanica:

1. Mešenje medenjaka

2. Izrada različitih oblika od testa 

3. Oslikavanje medenjaka novogodišnjim motivima

4. Pakovanje medenjaka uz izradu poruka

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

Hour of Code - Svetski sat programiranja

4 - 8. 12. 2017.

Tolstojeva 58 i Čakorska 3

Koordinatorka za obrazovne aktivnosti Sanja Miladinović, vaspitačica Bojana Marković, nastavnice engleskog jezika Milena Radojković i Ivana Ivković i ove godine realizuju Sat programiranja.

Svi/e učenici/e od nultog do trećeg razreda, kao i deca iz grupe Pčelice mogu se prijaviti za radionice koje će biti održane u nedelji programiranja od 11.00 do 12.30 časova.Termini održavanja radionica u Tolstojevoj 58 su:

  •  4. 12. 2017.
  •  6. 12. 2017.
  •  8. 12. 2017. 

Svi/e učenici/e od IV do VIII razreda će u Čakorskoj 3 biti uključeni u radionice organizovane povodom nedelje programiranja na časovima engleskog jezika .

Termini održavanja radionica u Čakorskoj 3 su: 

VII razred

  • 5. 12. 2017.

V, VI i VIII razredi

  • 8. 12. 2017

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

Samostalna izložba likovnih radova

10 - 31. 12. 2017.

Luča Živkov, učenica III2 odeljenja.

Hol škole u Tolstojevoj 58

Roditeljski sastanak za roditelje i učenike/ce VIII razreda

29. 11. 2017.

18h

Čakorska 3

Predstavljanje Gimnazije Kreativno pero. 

Karijerno savetovanje - Akademija umetnosti Beograd

28. 11. 2017.

14.00 h

Čakorska 3

Predstavljanje Akademije umetnosti  za učenike i učenice I - IV razreda gimnazije. 

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

Predstava Tri Gvineje

30. 11. 2017.

13.30 - 15.00 h

Čakorska 3

Predstava je uređena po tekstu Virdžinije Vulf i biće održana u prostorijama škole za učenike/ce gimnazije. Učenici/e u prepodnevnoj smeni neće imati prvi čas jer će duže ostati u školi, a učenici/e u popodnevnoj smeni neće imati poslednji čas jer dolaze ranije. 

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

 

Vrtić - ugledni čas - U potrazi za avanturom

Prezakazuje se ugledni čas za:
6. 12. 2017.
09.00 h

Vaspitačice u grupi Pčelice Jelena Živanović i Nina Bokan organizuju ugledni čas u vrtiću u okviru jutarnje aktivnosti, za koji se roditelji, koleginice i kolege mogu prijaviti na lj.ilic@kreativnopero.com. Času mogu prisustvovati maksimalno tri roditelja koji se prvi prijave.

Vrtić - ugledni čas - Mini Garden

Prezakazuje se ugledni čas za:
7. 12. 2017.
10.45 h

Vaspitačica u grupi Pčelice Nina Bokan organizuje ugledni čas u vrtiću u okviru sekcije Mali botaničari za koji se roditelji, koleginice i kolege mogu prijaviti na lj.ilic@kreativnopero.com. Času mogu prisustvovati maksimalno tri roditelja koji se prvi prijave.

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017

 

Vrtić - ugledni čas - Snežna pahulja na mom dlanu

8. 12. 2017. 

09.00 h

Vaspitačica Snežana Mihailović u grupi Leptirići održaće uglednu aktivnost, za koji se roditelji, koleginice i kolege mogu prijaviti na lj.ilic@kreativnopero.com. Času mogu prisustvovati maksimalno tri roditelja koji se prvi prijave.

 

Gimnazija - ugledni čas - Veče rimske kuhinje

Prezakazuje se ugledni čas za:
1. 12. 2017.
18.50 - 20.25 h

Nastavnica latinskog jezika Kristina Nikolić organizuje ugledni čas u u I i II razredu gimnazije za koji se možete prijaviti na info@kreativnopero.com. Času mogu prisustvovati maksimalno tri roditelja koji se prvi prijave.

Ideja je da đaci prevode recepte antičke rimske kuhinje sa latinskog na srpski, a na taj način vezbaju gramatiku i sintaksu latinskog jezika dok bi se u isto vreme zabavili pri pripremanju hrane.

Planirani izlasci u decembru

Vrtić

Leptirići, Pčelice, Kolibri

5. 12. 2017.

Muzej nauke i tehnike
 

Osnovna škola

I i II razred

5. 12. 2017.

Muzej nauke i tehnike

III - VIII razred

14. 12. 2017.

Festival nauke

VII i VIII razred

1. 12. 2017.

Muzej savremene umetnosti

Gimnazija

I - IV razred

14. 12. 2017.

Festival nauke

Preporučujemo - posetite Internacionalni humanitarni bazar

Kreativno pero - Newsletter - decembar 2017