Основна школа Креативно перо - HOUR OF CODE
Наша школа се прикључила пројекту Сат кодирања (The Hour of Code) у који је укључено више од сто милиона ученика и ученица широм света.

Компјутерске науке су свеприсутне, утичу на измене у свакој индустрију на планети, али мање од половине свих школа на свету подучава ђаке вештинама у овој области. Васпитно-образовни систем Креативно перо жели да осигура да наши ученици и ученице не буду тек корисници, већ лидери у тиму који ће стварати технологије будућности.

У овом пројекту учествовали су:

Клер Сирс председница Британског савета у Београду, Денис Станарчевић представник Хјуит Пакард Ентерпрајза, доц.др.сц Саша Младеновић начелник одељења за информатику Природословно математичког факултета Свеучилишта у Сплиту, Марин Трошељ оснивач СТЕМИ, Аријана Волмост професорка информатике у основној школи Милана Ланга у Хрватској, Лара Величић из Кратер студиа из Београда, Драган Савић представник компаније Инфобип из Београда, Вук Вујовић професор Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Организатор овог догађаја је координаторка образовне активности у предшколској установи Сања Миладиновић. Она је одржала 6 часова у низу за ученике од првог до трећег разреда основне школе. На сваком часу путем скајпа или снимљених видео снимака, укључили су се горенаведени еминентни стручњаци из ове области у Србији и региону. По завршетку укључења, наши ученици имали су прилику да програмирају користећи програме прилагођене њиховом узрасту.