Osnovna škola Kreativno pero - HOUR OF CODE
Naša škola se priključila projektu Sat kodiranja (The Hour of Code) u koji je uključeno više od sto miliona učenika i učenica širom sveta.

Kompjuterske nauke su sveprisutne, utiču na izmene u svakoj industriju na planeti, ali manje od polovine svih škola na svetu podučava đake veštinama u ovoj oblasti. Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero želi da osigura da naši učenici i učenice ne budu tek korisnici, već lideri u timu koji će stvarati tehnologije budućnosti.

U ovom projektu učestvovali su:

Kler Sirs predsednica Britanskog saveta u Beogradu, Denis Stanarčević predstavnik Hjuit Pakard Enterprajza, doc.dr.sc Saša Mladenović načelnik odeljenja za informatiku Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Marin Trošelj osnivač STEMI, Arijana Volmost profesorka informatike u osnovnoj školi Milana Langa u Hrvatskoj, Lara Veličić iz Krater studia iz Beograda, Dragan Savić predstavnik kompanije Infobip iz Beograda, Vuk Vujović profesor Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Organizator ovog događaja je koordinatorka obrazovne aktivnosti u predškolskoj ustanovi Sanja Miladinović. Ona je održala 6 časova u nizu za učenike od prvog do trećeg razreda osnovne škole. Na svakom času putem skajpa ili snimljenih video snimaka, uključili su se gorenavedeni eminentni stručnjaci iz ove oblasti u Srbiji i regionu. Po završetku uključenja, naši učenici imali su priliku da programiraju koristeći programe prilagođene njihovom uzrastu.