Основна школа
Ученици и ученице 6. разреда ОШ „Креативно перо” бавили су се здравим стиловима живота у оквиру тематске наставе. Да би сазнали више о здравим стиловима, припремали су презентације Бајс кроз историју, Ада Циганлија и Здрав начин живота на часовима српског језика. То су радили у малим групама, а после излагања сваке групе, оцењивали су презентацију и начин излагања.

Следећег дана посетили су Аду Циганлију на којој су прво возили бицикле, у четвртак 29. септембара. Био је веома сунчан и топао дан. Са њима су били наставници Бранко Виторовић и Саша Гламочак.
После 8 километара вожње бицикла око Аде, решили су да се одморе и ужинају. После тога мало су играли одбојку и наставили са дружењем. Потом су отишли у кафић „Ада Сафари” и решавали задатке у вези са кретањем бицикла и зупчаницима на бициклу, које је припремио наставник Младен Беговић, и писали састав Живим (не) здраво. Из њихових састава види се да знају доста о здравој исхрани и вежбању, али да повремено, по њиховим речима, „забушавају и имају испаде”.
Када су завршили, отишли су  мало у хладовину и поново играли одбојку и кошарку. У школу су се вратили школским возилом.

У учионици су добили папире да процене да ли су им тематски дани били добро припремљени, да ли су име се свидели и да ли би нешто променили. По њиховим оценама, просечна оцена за припремљеност је 5,00, за активно учешће девојчица и дечака је 4,86, а сви су проценили да треба чешће да имамо тематске дане.

Ученици и ученице похваљени су за своје залагање, уживали су током припреме презентација и боравка на Ади и сви се надају да ће поново имати прилику да уче и играју се у природи.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                Дин Емровић, Милош Вујовић, Тијана Минић, 6. разред