ОШ Креативно перо на манифестацији Мост математикe

Ученице и ученици петог разреда посетили су Дечији културни центар Београд у коме се одржава манифестација Мост математике, у понедељак, 6. јуна.
Професор математике Младен Беговић је са својим ђацима одржао радионицу под називом Геометрија помоћу штапа и канапа. Ученици и ученице помогли су професору Беговићу у једночасовној демонстрацији занимљиве геометријске вештине – одређивању симетрала уз помоћ приручних помагала. Радионицу су са великом пажњом пратили и ученици и ученице ОШ Ослободиоци Београда из Београда.
 
Дечији културни центар Београд припремио је богат и разноврстан програм из области математике. Петаци и петакиње су, након преданог рада, присуствовали пројекцији филма и радионици Како су настали бројеви?, чији су аутори студенти Математичког факултета, Катарина Лукић и Милош Арсић. Након полусатног упознавања са темом о настанку бројева, предавачи су ђацима поделили брошуре са кратким историјским прегледом настанка бројева.
 
Ова манифестација окупила је изузетно велики број учесника и учесница, ђака, студената и студенткиња, наставника и наставница. Својим интересантним програмом заинтересовала је младе учеснике и учеснице за различите дисциплине из области математике.

Извештај написала Тијана Минић, на часу српског језика.