Основна школа "Креативно перо" - Петаци пишу вест о равноправности
 Час српског језика о Хогару, Хелги, 8. марту и равноправности жена и мушкараца
 
На часу српског језика ученици и ученице  петог разреда школе Креативно перо обрадили/е су тему о Хогару Страшном. Свака група од три члана добила је копију једног стрипа. Наставник је желео да се ова забавна тема обради 8. марта, када се обележава Мећународни дан жена. Ученици и ученице су попуњавали/е папир са задатим задацима у вези са стрипом.
Наставник је пожелео да овај час учини најзанимљивијим у другом полугодишту и да у час укључи, поред стрипа, коришћење технологије, као и групни рад. Стрип Хогар Страшни говори о животу Викинга Хогара и његове жене Хелге. Живот Хогара и Хелге је из Хогаровог угла био веома леп и опуштен, док је из Хелгиног био веома тежак и мрачан. Питате се зашто? Рећи ћемо вам! Хогар се није бавио кућним пословима, него је само понекад ишао у борбе и једино што је стално радио јесте да је уживао. Док је Хелга радила све кућне послове и служила га. Зато нису имали времена да се посвете једно другом и сами себи. Разговарало се и о томе како се данас деле послови у породици, како је настао и зашто се слави Дан жена.
Последњи задатак на часу био је, погађате, да ученици и ученице напишу вест о томе шта су радили/е, вест коју ви сада читате. Тако се овај занимљиви час завршио и наставник је био задовољан радом и трудом његових ученика/ца. Одлучио је да ђаке почасти чоколадом поводом 8. марта, важног празника.                                        
 
Вест написао/ле: Бисера Мицић, Петар Рогић и Тијана Минић

Више фотографија у фото галерији, на сајту.