Osnovna škola "Kreativno pero" - Petaci pišu vest o ravnopravnosti
 Čas srpskog jezika o Hogaru, Helgi, 8. martu i ravnopravnosti žena i muškaraca
 
Na času srpskog jezika učenici i učenice  petog razreda škole Kreativno pero obradili/e su temu o Hogaru Strašnom. Svaka grupa od tri člana dobila je kopiju jednog stripa. Nastavnik je želeo da se ova zabavna tema obradi 8. marta, kada se obeležava Mećunarodni dan žena. Učenici i učenice su popunjavali/e papir sa zadatim zadacima u vezi sa stripom.
Nastavnik je poželeo da ovaj čas učini najzanimljivijim u drugom polugodištu i da u čas uključi, pored stripa, korišćenje tehnologije, kao i grupni rad. Strip Hogar Strašni govori o životu Vikinga Hogara i njegove žene Helge. Život Hogara i Helge je iz Hogarovog ugla bio veoma lep i opušten, dok je iz Helginog bio veoma težak i mračan. Pitate se zašto? Reći ćemo vam! Hogar se nije bavio kućnim poslovima, nego je samo ponekad išao u borbe i jedino što je stalno radio jeste da je uživao. Dok je Helga radila sve kućne poslove i služila ga. Zato nisu imali vremena da se posvete jedno drugom i sami sebi. Razgovaralo se i o tome kako se danas dele poslovi u porodici, kako je nastao i zašto se slavi Dan žena.
Poslednji zadatak na času bio je, pogađate, da učenici i učenice napišu vest o tome šta su radili/e, vest koju vi sada čitate. Tako se ovaj zanimljivi čas završio i nastavnik je bio zadovoljan radom i trudom njegovih učenika/ca. Odlučio je da đake počasti čokoladom povodom 8. marta, važnog praznika.                                        
 
Vest napisao/le: Bisera Micić, Petar Rogić i Tijana Minić

Više fotografija u foto galeriji, na sajtu.