Роботика у Србији - Креативно перо

Роботика у Србији - Сусрет репрезентације Србије на овогодишњој Олимпијади у роботици и тима ETF Robotics
 
Репрезентативци Србије  на овогодишњој Олимпијади у роботици која ће се у јулу одржати у Вашингтону у САД-у, који чине ученици Гимназије Креативно перо, српске гимназије Никола Тесла из Будимпеште и Дванаесте београдске гимназије,  имали су прилику да сарађују и размене искуства са тимом ЕТФ Роботицс кога чине студенти Електротехничког и Машинског факултета, Универзитета у Београду.
 
У просторијама Електротехничког факултета део тима ЕТФ Роботицс  кога су чинили Марија Новичић  и Анита Лупшић са одсека за Сигнале и системе, Раде Вуликић са одсека за Електронику са Електротехничког факултета и Бојан Остојић са Машинског факултета, машински смер - производња дочекали су наше репрезентативце и представили им два робота са којима ће учествовати на Националном првенству младих из роботике ЕУРОБОТ које ће се одржати у Новом Саду 28. априла 2017. године.  Национално првенство представља корак ка квалификацијама на Интернационално такмичење ЕУРОБОТ 2017 које ће се одржати од 24. до 28 маја 2017, у Француској. ЕУРОБОТ је међународно такмичење младих, средњошколаца и студената и представља најзначајније такмичење из области роботике у Европи.
 
Наши репрезентативци и чланови тима ETF Robotics разменили су искуства у погледу прављења и програмирања робота, разговарали су о стратегијама које ће применити, али и о потешкоћама са којима се сусрећу у припремама за такмичења.
 
Репрезентативци Србије представили су правила такмичења Олимпијаде у роботици - FIRST GLOBAL CHALENGE 2017 као и могућности робота ког конструишу.
 
Скуп је протекао у одличној радној атмосфери. Остаје нам само да пожелимо нашим такмичарима срећу на предстојећим такмичењима!