Robotika u Srbiji - Kreativno pero

Robotika u Srbiji - Susret reprezentacije Srbije na ovogodišnjoj Olimpijadi u robotici i tima ETF Robotics
 
Reprezentativci Srbije  na ovogodišnjoj Olimpijadi u robotici koja će se u julu održati u Vašingtonu u SAD-u, koji čine učenici Gimnazije Kreativno pero, srpske gimnazije Nikola Tesla iz Budimpešte i Dvanaeste beogradske gimnazije,  imali su priliku da sarađuju i razmene iskustva sa timom ETF Robotics koga čine studenti Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.
 
U prostorijama Elektrotehničkog fakulteta deo tima ETF Robotics  koga su činili Marija Novičić  i Anita Lupšić sa odseka za Signale i sisteme, Rade Vulikić sa odseka za Elektroniku sa Elektrotehničkog fakulteta i Bojan Ostojić sa Mašinskog fakulteta, mašinski smer - proizvodnja dočekali su naše reprezentativce i predstavili im dva robota sa kojima će učestvovati na Nacionalnom prvenstvu mladih iz robotike EUROBOT koje će se održati u Novom Sadu 28. aprila 2017. godine.  Nacionalno prvenstvo predstavlja korak ka kvalifikacijama na Internacionalno takmičenje EUROBOT 2017 koje će se održati od 24. do 28 maja 2017, u Francuskoj. EUROBOT je međunarodno takmičenje mladih, srednjoškolaca i studenata i predstavlja najznačajnije takmičenje iz oblasti robotike u Evropi.
 
Naši reprezentativci i članovi tima ETF Robotics razmenili su iskustva u pogledu pravljenja i programiranja robota, razgovarali su o strategijama koje će primeniti, ali i o poteškoćama sa kojima se susreću u pripremama za takmičenja.
 
Reprezentativci Srbije predstavili su pravila takmičenja Olimpijade u robotici - FIRST GLOBAL CHALENGE 2017 kao i mogućnosti robota kog konstruišu.
 
Skup je protekao u odličnoj radnoj atmosferi. Ostaje nam samo da poželimo našim takmičarima sreću na predstojećim takmičenjima!