Делимо са вама размишљања једне шестакиње.

Шта желим да променим у свом животу
 
Мој живот јесте леп, пун изненађења и радости, али ничији није савршен. Увек  постоји нешто што бисмо волели да променимо, а нисмо сигурни да ли можемо. Код мене, проблем је то што ме повређују ситнице које не би неког другог и то што сам према особама, које то не заслужују, превише добра.
Све је то почело када сам променила школу, због чега сам оставила многе драге особе, али и упознала нове добре пријатеље. Мислила сам да ће моја најбоља другарица такође разумети, али није.
Неко време смо се дружиле, а онда је почела да се понаша чудно. Није хтела да прича са мном и, ако би неко хтео да сви заједно одемо напоље, она би се наљутила. Вређала ме је, објављивала ружне ствари о мени на друштвеним мрежама и оговарала ме. Упркос томе, била сам добра према њој иако ме је све то стварно повређивало. Желела сам да се помиримо, а она је говорила како ме мрзи и да сам је ја издала. Данима сам била тужна, али сада не знам зашто. Не разумем зашто сам потрошила делић свог времена на такву особу. Када мало боље размислим, схватил сам какве су заиста дволичне особе.
Волела бих да променим све то. То што сам икада била добра према њој, што сам икада покушала да се помиримо, што сам се дружила са њом.
Не волим да будем тужна, волим да се смејем и да у сваком тренутку пронађем нешто занимљиво, али живот често не дозвољава тако нешто. Воли да нам некада свет обоји у сиво и жели да се боримо да вратимо те дивне боје.


Уна Жарковић