Delimo sa vama razmišljanja jedne šestakinje.

Šta želim da promenim u svom životu
 
Moj život jeste lep, pun iznenađenja i radosti, ali ničiji nije savršen. Uvek  postoji nešto što bismo voleli da promenimo, a nismo sigurni da li možemo. Kod mene, problem je to što me povređuju sitnice koje ne bi nekog drugog i to što sam prema osobama, koje to ne zaslužuju, previše dobra.
Sve je to počelo kada sam promenila školu, zbog čega sam ostavila mnoge drage osobe, ali i upoznala nove dobre prijatelje. Mislila sam da će moja najbolja drugarica takođe razumeti, ali nije.
Neko vreme smo se družile, a onda je počela da se ponaša čudno. Nije htela da priča sa mnom i, ako bi neko hteo da svi zajedno odemo napolje, ona bi se naljutila. Vređala me je, objavljivala ružne stvari o meni na društvenim mrežama i ogovarala me. Uprkos tome, bila sam dobra prema njoj iako me je sve to stvarno povređivalo. Želela sam da se pomirimo, a ona je govorila kako me mrzi i da sam je ja izdala. Danima sam bila tužna, ali sada ne znam zašto. Ne razumem zašto sam potrošila delić svog vremena na takvu osobu. Kada malo bolje razmislim, shvatil sam kakve su zaista dvolične osobe.
Volela bih da promenim sve to. To što sam ikada bila dobra prema njoj, što sam ikada pokušala da se pomirimo, što sam se družila sa njom.
Ne volim da budem tužna, volim da se smejem i da u svakom trenutku pronađem nešto zanimljivo, ali život često ne dozvoljava tako nešto. Voli da nam nekada svet oboji u sivo i želi da se borimo da vratimo te divne boje.


Una Žarković