Чланак гимназије "Креативно перо"

У јеку Checkpoint и IGCSE испита

После Checkpoint испита, Креативно перо је сада ушло у фазу IGCSE испита. Залагање ради одличних резултата је кључ за подизање свести ученика о важности успеха, што наставници подржавају у сваком аспекту.

Посвећеност је кључ успеха Креативног пера

Дан Школе обележава вишегодишњи успех Креативног пера у пружању могућности да сваки ученик добије и постигне оно што жели. Посвећеност је кључ успеха, са поносом може рећи ова установа.

Потпуно нов приступ обради наставне тематике

Интеграција Cambridge програма у Креативном перу отвара врата ка новом и иновативном приступу учењу и раду. Наставни кадар који ово прати је пажљиво одабрана група стручњака.

Иновације на сваком плану

Ићи свом снагом у промене је битно за иновацију у образовању што Креативно перо ради темељно и марљиво са пожртвованошћу на високом нивоу. Садржај академског програма овде игра битну улогу.

Сваки изазов је од суштинског значаја за будућност

Зашто нам је изазов од суштинског значаја за будућност? Свакако због повећаног учинка у Креативном перу и због нових постигнућа као и магичних бројева који праве грандиозну разлику: 40 различитих ваннаставних активности на недељном нивоу, 225 освојених награда на такмичењима, 12 као просечан број деце у одељењу/групи и 200 таблет и лаптоп рачунара у настави што је све утицало на повећање и стандарда и квалитета наставе.

Начин размишљања

Изазов, пре свега, мења начин размишљања. Изазова нема тамо где нема бар жеље да се размишља и ради на нов, другачији начин. Изазов не трпи стајање у месту, одустајање од циља, заустављање због проблема. Он подразумева да нема одустајања, нема неостваривог, немогућег, недостижног.

Доказ воље

Прича о Креативном перу и о њеном оснивању, није ништа друго него доказ да рад, труд, марљивост и фокусираност могу да ураде баш оно што сви други прогласе за немогуће. Доказ воље, посвећености и фантастичног рада.

Шта је циљ?

Али оно што је можда најбитније рећи да није циљ стићи до циља. Циљ је путовати и стално померати циљ, циљеве, и изналазити нове. И то је оно што највише желимо да постигнемо код себе. Да стално померамо границе сопствених успеха. Да никада не будемо задовољни постигнутим, него да тежимо вишем, бољем и још изазовнијем.

Важна лекција

Вера у себе, у своје могућности, у сопствене способности, то је оно што учимо од Креативног пера и што нам омогућава да више не пристајемо ни на помисао да за нас постоји немогуће. Сада знамо да је пред нама величанствена будућност. И ми ћемо је имати.

И Креативно перо у то верује. И зато је овде за нас.

Лав Лескур
Ученик II разреда гимназије Креативно перо