Članak gimnazije "Kreativno pero"

U jeku Checkpoint i IGCSE ispita

Posle Checkpoint ispita, Kreativno pero je sada ušlo u fazu IGCSE ispita. Zalaganje radi odličnih rezultata je ključ za podizanje svesti učenika o važnosti uspeha, što nastavnici podržavaju u svakom aspektu.

Posvećenost je ključ uspeha Kreativnog pera

Dan Škole obeležava višegodišnji uspeh Kreativnog pera u pružanju mogućnosti da svaki učenik dobije i postigne ono što želi. Posvećenost je ključ uspeha, sa ponosom može reći ova ustanova.

Potpuno nov pristup obradi nastavne tematike

Integracija Cambridge programa u Kreativnom peru otvara vrata ka novom i inovativnom pristupu učenju i radu. Nastavni kadar koji ovo prati je pažljivo odabrana grupa stručnjaka.

Inovacije na svakom planu

Ići svom snagom u promene je bitno za inovaciju u obrazovanju što Kreativno pero radi temeljno i marljivo sa požrtvovanošću na visokom nivou. Sadržaj akademskog programa ovde igra bitnu ulogu.

Svaki izazov je od suštinskog značaja za budućnost

Zašto nam je izazov od suštinskog značaja za budućnost? Svakako zbog povećanog učinka u Kreativnom peru i zbog novih postignuća kao i magičnih brojeva koji prave grandioznu razliku: 40 različitih vannastavnih aktivnosti na nedeljnom nivou, 225 osvojenih nagrada na takmičenjima, 12 kao prosečan broj dece u odeljenju/grupi i 200 tablet i laptop računara u nastavi što je sve uticalo na povećanje i standarda i kvaliteta nastave.

Način razmišljanja

Izazov, pre svega, menja način razmišljanja. Izazova nema tamo gde nema bar želje da se razmišlja i radi na nov, drugačiji način. Izazov ne trpi stajanje u mestu, odustajanje od cilja, zaustavljanje zbog problema. On podrazumeva da nema odustajanja, nema neostvarivog, nemogućeg, nedostižnog.

Dokaz volje

Priča o Kreativnom peru i o njenom osnivanju, nije ništa drugo nego dokaz da rad, trud, marljivost i fokusiranost mogu da urade baš ono što svi drugi proglase za nemoguće. Dokaz volje, posvećenosti i fantastičnog rada.

Šta je cilj?

Ali ono što je možda najbitnije reći da nije cilj stići do cilja. Cilj je putovati i stalno pomerati cilj, ciljeve, i iznalaziti nove. I to je ono što najviše želimo da postignemo kod sebe. Da stalno pomeramo granice sopstvenih uspeha. Da nikada ne budemo zadovoljni postignutim, nego da težimo višem, boljem i još izazovnijem.

Važna lekcija

Vera u sebe, u svoje mogućnosti, u sopstvene sposobnosti, to je ono što učimo od Kreativnog pera i što nam omogućava da više ne pristajemo ni na pomisao da za nas postoji nemoguće. Sada znamo da je pred nama veličanstvena budućnost. I mi ćemo je imati.

I Kreativno pero u to veruje. I zato je ovde za nas.

Lav Leskur
Učenik II razreda gimnazije Kreativno pero