Васпитно-образовни систем Креативно перо традиционално је обележило Дан интернационалне кухиње, осми по реду. 

Након окупљања уз вечеру у духу италијанске, индонежанске, српске, аустријске, руске, аустралијске и казахтанске кухиње, ове године, земља домаћин била је Народна Република Кина, земља која је представљена на најбољи могући начин - плесом, музиком, изложбом и наравно традиционалним јелима.

Манифестацију је ове године подржала амбасада Народне Републике Кине. Њена екселенција, госпођа Цхен, отворила је манифестацију обраћањем присутним гостима и свечаним пресецањем врпце. Свечаности су присуствовали и представници амбасаде, као и бројни ученици, родитељи и пријатељи Васпитно-образовног система Креативно перо.

Домаћини манифестације бии су ученици Креативног пера Моника и Филип Мартаћ, у чије име се присутнима обратио господин Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства Републике Србије и Народне републике Кине у Народној скупштини Републике Србије.

Веома нам је драго што наш циљ - подршка мултикултуралности, космополитизму и упознавање са традицијом и културом земаља широм света, подржавају бројни пријатељи школе - директорка ВОС Креативно перо Гордана Кеџић

Након културно-уметничког програма који су за ову прилику припремили најмлађи - деца из предшколске установе, као и ученици/це основне школе и гимназије Креативно перо, уследила је дегустација хране. За специјалитете кинеске кухиње побринули су се пријатељи Креативног пера, ресторан Два штапића, Ying Yue Emma, као и специјални гост, кувар амбасаде Народне Републике Кине.

Погледајте галерију са догађаја.