Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno je obeležilo Dan internacionalne kuhinje, osmi po redu. 

Nakon okupljanja uz večeru u duhu italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske i kazahtanske kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Narodna Republika Kina, zemlja koja je predstavljena na najbolji mogući način - plesom, muzikom, izložbom i naravno tradicionalnim jelima.

Manifestaciju je ove godine podržala ambasada Narodne Republike Kine. Njena ekselencija, gospođa Chen, otvorila je manifestaciju obraćanjem prisutnim gostima i svečanim presecanjem vrpce. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici ambasade, kao i brojni učenici, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.

Domaćini manifestacije bii su učenici Kreativnog pera Monika i Filip Martać, u čije ime se prisutnima obratio gospodin Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva Republike Srbije i Narodne republike Kine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Veoma nam je drago što naš cilj - podrška multikulturalnosti, kosmopolitizmu i upoznavanje sa tradicijom i kulturom zemalja širom sveta, podržavaju brojni prijatelji škole - direktorka VOS Kreativno pero Gordana Kedžić

Nakon kulturno-umetničkog programa koji su za ovu priliku pripremili najmlađi - deca iz predškolske ustanove, kao i učenici/ce osnovne škole i gimnazije Kreativno pero, usledila je degustacija hrane. Za specijalitete kineske kuhinje pobrinuli su se prijatelji Kreativnog pera, restoran Dva štapića, Ying Yue Emma, kao i specijalni gost, kuvar ambasade Narodne Republike Kine.

Pogledajte galeriju sa događaja.