Основна школа "Креативно перо" - Петаци пишу вест о равноправности
Радионица о Међународном дану жена на часовима српског језика
У школи Креативно перо, на часу српског језика, наставник српског језика Саша Гламочак разговарао је  о стрипу Хогар страшни са 5. разредом.
Ђаци су били подељени у три групе. Свака група добила је различит стрип. Њихов задатак био је да прочитају стрип и на основу њега анализирају време вршења радње, место вршења, чиме се бави Хогар, чиме се бави Хелга и да додају свој наслов за стрип који су добили.
Анализа је показала да је Хелга вреднија од Хогара и да би било лепо да Хогар почне да ради кућне послове и да јој помаже око деце, уместо да ленчари и хвали жену само кад треба да једе.
Мишљење ђака је да Хогар и Хелга почну да раде заједно јер ће Хелга бити лепша, здравија и одморнија, а Хогар ће имати више времена да буде са својом породицом.
Овај стрип ђаци су анализирали 8. марта 2016. године јер у стрипу Хелга само ради кућне послове, а то је био добар увод за причу о том важном датуму. Баш на тај дан жене су се побуниле и коначно почеле да добијају већа права и буду равноправније са мушкарцима. Сада могу да раде и мушке послове.
Наставник Саша Гламочак био је поносан на ђаке и њихове радове те је одлучио да их почасти чоколадама са лешником.
Вест написао/ле: Ива Вуковић, Јован Љубенов, Ања Јовановић

Више фотографија можете видети у галерији на сајту.