Основна школа "Креативно перо" - Петаци пишу вест о равноправности
Radionica o Međunarodnom danu žena na časovima srpskog jezika

U školi Kreativno pero, na času srpskog jezika, nastavnik srpskog jezika Saša Glamočak razgovarao je  o stripu Hogar strašni sa 5. razredom.
Đaci su bili podeljeni u tri grupe. Svaka grupa dobila je različit strip. Njihov zadatak bio je da pročitaju strip i na osnovu njega analiziraju vreme vršenja radnje, mesto vršenja, čime se bavi Hogar, čime se bavi Helga i da dodaju svoj naslov za strip koji su dobili.
Analiza je pokazala da je Helga vrednija od Hogara i da bi bilo lepo da Hogar počne da radi kućne poslove i da joj pomaže oko dece, umesto da lenčari i hvali ženu samo kad treba da jede.
Mišljenje đaka je da Hogar i Helga počnu da rade zajedno jer će Helga biti lepša, zdravija i odmornija, a Hogar će imati više vremena da bude sa svojom porodicom.
Ovaj strip đaci su analizirali 8. marta 2016. godine jer u stripu Helga samo radi kućne poslove, a to je bio dobar uvod za priču o tom važnom datumu. Baš na taj dan žene su se pobunile i konačno počele da dobijaju veća prava i budu ravnopravnije sa muškarcima. Sada mogu da rade i muške poslove.
Nastavnik Saša Glamočak bio je ponosan na đake i njihove radove te je odlučio da ih počasti čokoladama sa lešnikom.
Vest napisao/le: Iva Vuković, Jovan Ljubenov, Anja Jovanović

Више фотографија у фото галерији на сајту.