Хуманитарна ускршња аукција
U petak, 3. aprila, 2015 godine, u Vili Jelena održana je tradicionalna humanitarna Uskršnja akcija obrazovno-vaspitnog sistema Kreativno pero. Za Dom za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić“, prikupljeno je više od 2.500 eura.
 
Kroz aukciju jaja koja su školska deca oslikala, tihu aukciju uskršnjih torti i slatkiša koje su poslastičarnice širom Srbije donirale i lutriju sa velikim fondom nagrada, prikupljena su sredstva za pomoć ovoj maloj domskoj zajednici u Aleksincu, gde je smesteno jedanaestoro dece sa veoma teškim i težim smetnjama u razvoju.
 
Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero i Asocijacija roditelja okupili su preko 200 roditelja, prijatelja škole i predstavnika državnih institucija. Deca škole su bila u potpunosti uključena u akciju – dekorišući jaja, prodajući kupone za lutriju, učešćem u aukciji. Njihov entuzijazam da pomognu se odrazio u atmosferi kao i fondu koji je prikupljen. Direktorka škole, Gordana Kedžić, naglasila je “da Kreativno Pero ima dugu tradiciju humanitarnih akcija, sa četiri velike akcije godišnje.” Upravnica Doma za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić“, Jasna Nikolić, zahvalila se školi Kreativno pero za “sjajnu akciju i veliku podršku.” Deca iz aleksinačkog doma su takođe bila gosti aukcije.